www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Γ. Καρατζαφέρης: Tα πράγματα εξελίσσονται ικανοποιητικά


«Βρισκόμαστε στη μέση μίας μεγάλης μάχης. Μέχρι στιγμής, τα πράγματα εξελίσσονται ικανοποιητικά», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης. Προέβη επίσης στην εκτίμηση ότι θα απαλειφθεί η εμμονή της τρόικας για περικοπή του 13ου και 14ου μισθού και πως δεν θα υπάρξει αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

O κ. Καρατζαφέρης είπε ακόμη στον Πρωθυπουργό ότι τη διαχείριση της νέας δανειακής σύμβασης, δεν μπορούν να τη χειριστούν εκείνοι οι οποίοι απέτυχαν την πρώτη φορά και ότι πρέπει να φύγουν οι υπουργοί.

«Πρέπει να μην είναι βουλευτές. Να φτιάξει μία τεχνοκρατική ομάδα όπως ακριβώς η Ιταλία. Μάλιστα στον κ. Πρωθυπουργό, του είπα ότι αν αποδεχτεί και προχωρήσει, θα του δώσω ήδη
τέσσερα ονόματα τεχνοκρατών. Όμως ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός δεν πρόκειται να δεχθεί καμία περαιτέρω επεξεργασία κανενός προγράμματος, εάν δεν φύγουν οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Καρατζαφέρη:

«Βρισκόμαστε στη μέση μίας μεγάλης μάχης. Μέχρι στιγμής, τα πράγματα εξελίσσονται ικανοποιητικά. Δόθηκε μία σκληρή μάχη από πλευράς κυβερνήσεως με τη δική μας συμπαράσταση, των πολιτικών αρχηγών. Ο κ. Αντώνης Σαμαράς και ο ειλικρινώς ημέτερος, εμμέναμε σε ορισμένα πράγματα. Η πολιτική των ισοδυνάμων που προτείναμε, φαίνεται να βρίσκει ανταπόκριση.Πιστεύω ότι τελικά, θα απαλείψουμε την εμμονή της τρόικα για περικοπή του 13ου και 14ου μισθού.

Δώσαμε μάχη και νομίζω ότι πετύχαμε να μην υπάρξει αύξηση των αντικειμενικών αξιών που θα ήταν και ο θάνατος της οικοδομής. Επέμενα μέχρι τελευταία στιγμή στην ιδέα που είχα δώσει και στην κυβέρνηση Παπανδρέου να μην υπάρχει πόθεν έσχες για την κατοικία. Ζήτησαν 25% μείωση του εφάπαξ. Ήμασταν αμετακίνητοι και είπαμε ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί.

Δίδουμε μάχη για τις επικουρικές. Το κεφάλαιο δεν έχει κλείσει. Είναι όμως σίγουρο ότι ξεφύγαμε από την περικοπή που θα ξεκινούσε από τα 150 ευρώ. Έχουμε βάλει τον πήχη πολύ ψηλότερα.

Η νύχτα είναι μακριά και θα τραβήξει πολύ. Θα πάει μακριά. Η κυβέρνηση συζητά με την τρόικα και εμείς με όποιες επαφές έχουμε σε Βρυξέλλες, Βερολίνο και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Πριν από λίγο, μίλησα με τις Βρυξέλλες και τους είπα ότι το μήνυμα το οποίο έδωσα εξερχόμενος, ότι δεν θα συμβάλλω στην έκρηξη της επανάστασης από την εξαθλίωση και η οποία στη συνέχεια θα κατακάψει την Ευρώπη έχει ουσία.

Και να αντιληφθούν ότι δεν μπορούμε να επιβάλλουμε την εξαθλίωση στον ελληνικό λαό. Έχω την αίσθηση ότι, όσο μπορούμε και εφευρίσκουμε και επινοούμε και ανακαλύπτουμε ισοδύναμα, τόσο θα γλυτώνουμε όλα αυτά τα οποία ήταν δυσάρεστα για τον ελληνικό λαό. Επιπροσθέτως, είπα στον κ. Πρωθυπουργό και βρήκα σύμφωνους και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, ότι την διαχείριση της νέας δανειακής σύμβασης, δεν μπορούν να τη χειριστούν εκείνοι οι οποίοι απέτυχαν την πρώτη φορά και ότι πρέπει να φύγουν οι υπουργοί.

Πρέπει να μην είναι βουλευτές. Να φτιάξει μία τεχνοκρατική ομάδα όπως ακριβώς η Ιταλία.
Μάλιστα στον κ. Πρωθυπουργό, του είπα ότι αν αποδεχτεί και προχωρήσει, θα του δώσω ήδη 4 ονόματα τεχνοκρατών. Όμως ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός δεν πρόκειται να δεχθεί καμία περαιτέρω επεξεργασία κανενός προγράμματος, εάν δεν φύγουν οι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ».


Δεν υπάρχουν σχόλια: