www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών πριν την οριστικοποίηση PSI-δανειακής σύμβασης


Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που μετέχουν την κυβέρνηση θα προηγηθεί της τελικής συμφωνίας για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση, όπως δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Επιπλέον, ο κ. Καψής ανέφερε ότι η διαπραγμάτευση για το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων και τη νέα δανειακή σύμβαση αναμένεται να ολοκληρωθεί με συναπόφαση των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

«Οι κ. Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης θα κληθούν να λάβουν πολύ σημαντικές
αποφάσεις», τόνισε.

Οπως είπε, «οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση και την ολοκλήρωση του PSI βρίσκονται σε οριακή στιγμή, έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα και το επόμενο θα είναι η δικαίωση των θυσιών του ελληνικού λαού, καθώς η χώρα θα ξεφύγει από τη μέγγενη του χρέους και θα μπει στο δρόμο της ανάπτυξης».

Επιπλέον, ο κ. Καψής απέρριψε τις συζητήσεις περί ενδεχόμενου ανασχηματισμού, με αφορμή την εμπλοκή του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου στις διαδικασίες διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός είναι αποκλειστικά προσηλωμένος στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το νέο δάνειο.

«Είμαστε ένα λεπτό πριν από τη συμφωνία και δεν έχουμε δυνατότητα να εκτρέψουμε την κατάσταση. Δεν πρέπει να δημιουργείται λάθος εικόνα γιατί μετά την συμφωνία ακολουθεί η διαπραγμάτευση για το οικονομικό πρόγραμμα, Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε την προσδοκία της κυβέρνησης να εκφραστεί -κατά την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης- η πλειοψηφία που στήριξε την κυβέρνηση στη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης.

«Σοβαρή διάσταση απόψεων»
Εν τω μεταξύ αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι τελικές ανακοινώσεις για το PSI και το νέο πρόγραμμα είναι πιθανόν να υπάρξουν έως το τέλος της εβδομάδας, προκειμένου και τα δύο ζητήματα να συζητηθούν στο Eurogroup τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου.


Οπως είπε η ίδια πηγή, το πλέον κρίσιμο θέμα είναι αυτό των νέων μέτρων του μνημονίου, καθώς υπάρχει σοβαρή διάσταση στις απόψεις τόσο μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, όσο και μεταξύ της Ελλάδας και της τρόικας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: