www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

IIF: Πάνω από 70% οι ζημίες των ιδιωτών από το PSI


Για «ισχυρή συμμετοχή» στο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας που συμφωνήθηκε στις Βρυξέλλες έχουν δεσμευτεί οι ιδιώτες ομολογιούχοι, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλάρα.

Ερωτηθείς για τις απώλειες που θα υποστούν οι ιδιώτες από τη συμμετοχή τους στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ο αξιωματούχος του IIF Ζαν Λεμιέρ είπε πως θα είναι «άνω του 70%».

Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το Reuters, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο PSI οι τράπεζες αναμένεται να υποστούν ζημίες περίπου 74%, σε όρους καθαρής παρούσης αξίας (net
present value), για τα ελληνικά ομόλογα που κατέχουν.

Δύο πηγές ανέφεραν ότι οι ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας θα υποστούν ζημίες 73%-74% βάσει της καθαρής παρούσας αξίας των ομολόγων που κατέχουν, ενώ τρίτη πηγή είπε ότι αυτές θα διαμορφωθούν στο 74%.

Ο ιδιωτικός τομέας συμφώνησε, χθες, οι ονομαστικές απώλειες επί των ομολόγων που κατέχει να διαμορφωθούν στο 53,5% στο πλαίσιο της απομείωσης του ελληνικού χρέους, ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο. Προηγουμένως η συμφωνία προέβλεπε μείωση της ονομαστικής αξίας των ομολόγων κατά 50%, που αντιστοιχούσε σε απώλειες 70% σε όρους καθαρής παρούσης αξίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: