www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Έτοιμη για download η καινούρια έκδοση του Chrome


Σχεδόν ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του Chrome για Android, η Google έκανε διαθέσιμη για download τη νέα έκδοση του Chrome. 

Αν και δεν έχει δραματικές διαφορές από τις προηγούμενες εκδόσεις, διαφοροποιείτε σε δύο πολύ βασικά
χαρακτηριστικά.

Το πρώτο είναι η αυξημένη ασφάλεια. Ο νέος Chrome περιλαμβάνει αυτόματη λειτουργία ελέγχου των εκτελέσιμων αρχείων (π.χ. .exe ή .msi) που κατεβάζει ο χρήστης και όταν εντοπίσει κάτι ύποπτο, εμφανίζει σχετική ειδοποίηση.

Προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για κακόβουλο λογισμικό, καταρχάς γίνεται έλεγχος για το αν το αρχείο αυτό αναφέρεται στη λίστα «καλών» αρχείων και εκδοτών που διαθέτει ο Chrome. Εάν το αρχείο δεν εντοπιστεί στη λίστα αυτή, ο έλεγχος συνεχίζεται μέσω Google για επιπλέον πληροφορίες.

Εξετάζεται για παράδειγμα εάν η σελίδα από την οποία προέρχεται είναι σχετικά ύποπτη ή όχι. Επίσης ο browser αναλύει κάθε download και έχει τη δυνατότητα να διακρίνει πότε ένα κακόβουλο αρχείο έχει πακεταριστεί ξανά με σκοπό να τον ξεγελάσει.

Μια εξίσου σημαντική αλλαγή είναι βέβαια το pre-rendering των site που πρόκειται να επισκεφθεί ο χρήστης ώστε αυτά να αρχίσουν να κατεβαίνουν πριν καν ολοκληρώσει την πληκτρολόγηση. Αυτή η λειτουργία εξασφαλίζει ότι το ήδη πολύ γρήγορο φόρτωμα των σελίδων που χαρακτηρίζει τον Chrome θα είναι, ή μάλλον θα φαίνεται, ακόμη γρηγορότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: