www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Υπέρ της παράτασης του βίου της κυβέρνησης ο Γ. Παπακωνσταντίνου


Υπέρ της παράτασης του βίου της κυβέρνηση Παπαδήμου τάσσεται ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε προδημοσίευση συνέντευξής του από την ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας «Die Zeit».

«Ο κόσμος πρέπει να νοιώσει ότι κάτι αλλάζει», επισημαίνει ο υπουργός και σημειώνει ότι το αν τελικά θα δοθεί περισσότερος χρόνος, εξαρτάται από την στάση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου εμφανίζεται ικανοποιημένος για τα αποτελέσματα του Eurogroup της Δευτέρας, τονίζοντας ότι η απόφαση που επετεύχθη καθιστά δυνατό ένα νέο
ξεκίνημα. Παράλληλα, απορρίπτει την κριτική, η οποία προέρχεται κυρίως από την Γερμανία, ότι η Ελλάδα δεν υλοποιεί τις δεσμεύσεις της. Παραδέχεται ότι έγιναν λάθη, αλλά υπεραμύνεται της προόδου που έχει σημειώσει η χώρα, στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και στην σταθεροποίηση του προϋπολογισμού.

«Θα επιθυμούσα οι προσπάθειες του ελληνικού λαού να έβρισκαν μεγαλύτερη αναγνώριση. Κάποιοι παρατηρητές δεν αντιλαμβάνονται πόσο δύσκολο είναι να μεταρρυθμίσεις μια χώρα», προσθέτει.

Αναφερόμενος τέλος στο ενδεχόμενο εξόδου από την Ευρωζώνη, κάνει λόγο για δραματικές συνέπειες: «Θα είχαμε ουρές στις τράπεζες, δεν θα υπήρχαν χρήματα για εισαγόμενα προϊόντα, όπως φάρμακα και καύσιμα. Θα ξεσπούσε χάος», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: