www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Συνάντηση Γ. Παπανδρέου - Ευ. Βενιζέλου


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, με αντικείμενο τις διαπραγματεύσεις για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος. Οπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, συζητήθηκαν τα πιθανά χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης των συμφωνιών, αλλά και το νομοθετικό έργο που απορρέει από την σύναψή τους.

Από τη συνάντηση δεν διέρρευσαν νέες πληροφορίες σχετικά με τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, χθες πάντως ο κ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον κ. Βενιζέλο ο οποίος τον ενημέρωσε για τη συμπόρευσή του με τον Ανδρέα Λοβέρδο, ενώ το ίδιο είχε κάνει νωρίτερα και ο
υπουργός Υγείας, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Η σημερινή συνάντηση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ η οποία έχει ως αντικείμενο την πορεία των διαπραγματεύσεων αλλά και την συμβολή του ΠΑΣΟΚ στην πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση.

Συνέδριο θέσεων προτείνει ο Θ. Πάγκαλος
Σε ό,τι αφορά τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, ο Θεόδωρος Πάγκαλος προτείνει, σε σημερινό άρθρο του στην «Καθημερινή», ανοικτό συνέδριο θέσεων και αφού αποφασιστεί το πολιτικό και ιδεολογικό του πλαίσιο να εκλεγεί νέα ηγεσία που θα το εκφράσει.

«Στο τέλος του συνεδρίου η εκλογή της κεντρικής επιτροπής θα μπορούσε να γίνει με απλή αναλογική, ανάλογα με τον αριθμό των ψήφων που θα συγκέντρωνε κάθε τέτοια πρόταση θέσεων με την εκλογή ανάλογου αριθμού υποστηρικτών από αυτούς που την υπογράφουν. Έτσι, στην κεντρική επιτροπή -το κοινοβούλιο του κόμματος- θα είχαν θέσεις όλες οι απόψεις, αλλά θα υπερίσχυαν οι πλειοψηφούσες απόψεις που θα αναδείκνυαν και την ηγεσία του κόμματος. Ένα τέτοιο ανοικτό κόμμα, συγκροτημένο γύρω από ιδεολογικές θέσεις και πολιτικοποιημένο δε θα μπορούσε βέβαια να επιλέξει και να υποδείξει λάθος υποψηφίους για τις εκλογές, σε κάθε επίπεδο, από το τοπικό έως το πανελλήνιο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Έχουμε άραγε την ικανότητα να δούμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη; Και αν δεν μας αρέσει αυτό που βλέπουμε θα προσπαθήσουμε άραγε να αλλάξουμε εμφάνιση και ουσία ή απλώς θα πετάξουμε τον καθρέφτη στα σκουπίδια;», διερωτάται ο κ. Πάγκαλος.

Αποδίδει την κρίση που διέρχεται το κόμμα στην πολυδιάσπαση του σε αντιμαχόμενες ομάδες, στην εξάλειψη κάθε μορφής ιδεολογικής συναντίληψης, στη βαθμιαία κατάργηση κάθε είδους συντροφικής αλληλεγγύης.

Β. Παπανδρέου: Το ΠΑΣΟΚ θα περάσει από έρημο
Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μαζέψει τα κομμάτια του, αλλά θα περάσουμε από έρημο για αρκετό διάστημα γιατί αυτά τα δυόμισι χρόνια έγιναν τρομερά πράγματα, με λάθη και πολιτική διαφορετική από όσα είπαμε προεκλογικά, τόνισε για την επόμενη μέρα στο Κίνημα, η Βάσω Παπανδρέου.

Σε δηλώσεις της στο ρ/σ Real FM, η βουλευτής χαρακτήρισε θετικό γεγονός τη συμπόρευση Βενιζέλου - Λοβέρδου, ενώ για το ενδεχόμενο να υπάρχει κι άλλη υποψηφιότητα υποστήριξε: «Δεν ξέρω αν θα υπάρξει και άλλη υποψηφιότητα. Αν τα πράγματα ήταν ομαλά θα ήταν καλό να είχαμε και παραπάνω από μια υποψηφιότητες, αλλά τώρα θα οδηγήσει σε όξυνση των σχέσεων. Αλλά και αυτό αν υπάρχει θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε».


Δεν υπάρχουν σχόλια: