www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Εκκληση Γ. Κοντογιάννη στους βουλευτές για επιστροφή καταθέσεων στην Ελλάδα


Έκκληση στους συναδέλφους του βουλευτές να επιστρέψουν σε ελληνικές τράπεζες τα χρήματα που έχουν καταθέσει στο εξωτερικό απηύθυνε ο βουλευτής και πρώην υφυπουργός Γιώργος Κοντογιάννης.

Σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, ο κ. Κοντογιάννης τον καλεί να απευθύνει έκκληση, με αυτό το στόχο, προς την Ολομέλεια του Σώματος, καθώς, όπως επισημαίνει, μια τέτοια κίνηση από την πλευρά των βουλευτών που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό, ιδιαίτερα μετά την ψήφιση της νέα δανειακής σύμβασης, θα έχει εκτός
από ουσιαστικό και συμβολικό χαρακτήρα.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Η υπόθεση του συναδέλφου με το ένα εκατομμύριο ευρώ, έχει πλήξει σε καίριο βαθμό το κύρος όλων μας. Περισσότερο όμως έχει πλήξει την εμπιστοσύνη που πρέπει να διαθέτει ο Έλληνας πολίτης στην ίδια τη χώρα μας καθώς, εκείνο που αποκομίζει είναι ότι ένας εξ ημών- που θεωρητικά γνωρίζουμε περισσότερα από τον απλό πολίτη- έσπευσε να διασφαλίσει τις οικονομίες του στο εξωτερικό.

Ανεξάρτητα από τις προσπάθειες που προσωπικά κάνετε για την αποκάλυψη του ονόματος του εν λόγω συναδέλφου, σας ζητώ να απευθύνετε έκκληση στην Ολομέλεια του Σώματος, όσοι εκ των συναδέλφων Βουλευτών διαθέτουν χρήματα στο εξωτερικό, να τα φέρουν και πάλι σε ελληνικές τράπεζες, έστω και αν πρόκειται για μικρά ποσά, έστω και αν πρόκειται για ένα και μόνο ευρώ.

Θα πρόκειται για μια απόδειξη εμπιστοσύνης προς τη χώρα μας από όλους όσους συναποτελούμε το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος, που πέρα από τον πρακτικό χαρακτήρα θα έχει και έντονο συμβολισμό, ιδιαίτερα στην παρούσα περίοδο και μετά την υπερψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: