www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Μειώνονται οι δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές


Σε 24 από 60 αναμένεται να περιορισθεί ο αριθμός των δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, με νέα διάταξη που θα φέρει το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή, έπειτα από παρέμβαση της τρόικας.

Στη διάταξη, πάντως, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, θα δίνεται η δυνατότητα αύξησης των δόσεων σε 48 σε όσους φορολογούμενους αποδεδειγμένα δεν μπορούν να εξοφλήσουν σε συντομότερο χρόνο.

Αρχικά, η ρύθμιση έδινε άλλη μία ευκαιρία σε 900.000 φορολογουμένους με ληξιπρόθεσμα χρέη πάνω
από 44 δισ. ευρώ να αποπληρώσουν τα χρέη τους με ελάχιστη μηνιαία δόση 100 ευρώ, σε 60 δόσεις.

Ωστόσο, ακολούθησε παρέμβαση της τρόικας, οι δόσεις «ψαλιδίστηκαν» σε 48 και η δυνατότητα αποπληρωμής σε 60 δόσεις δόθηκε μόνο σε όσους «προσκομίσουν τα απαραίτητα στοιχεία που αποδεικνύουν την αδυναμία τους για πληρωμή σε συντομότερο χρόνο».

Ωστόσο, υπήρξε νέα παρέμβαση με υπόμνημα που κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα, ζήτησε νέο «ψαλίδι» και το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει νέα νομοθετική διάταξη, η οποία θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Ερωτηματικό είναι το τι μέλλει γενέσθαι με την αναστολή των ποινικών διώξεων για όσους φορολογούμενους υπάγονται στη ρύθμιση.

Πάντως, μετά τις καθυστερήσεις, αναμένεται και αλλαγή της ημερομηνίας για την υποβολή αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση. Υπενθυμίζεται ότι η αρχική προθεσμία είχε οριστεί για τις 29 Φεβρουαρίου



Δεν υπάρχουν σχόλια: