www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Οι κάμερες «είδαν» ποιος έβαλε τη βόμβα στο μετρό

Σε νεαρό άνδρα, ο οποίος φέρεται ότι μπήκε στο μετρό από το σταθμό του Συντάγματος και αποβιβάστηκε στον τερματικό σταθμό του Αιγάλεω στις 17.18 το Σάββατο, εστιάζει τις έρευνες της η Αντιτρομοκρατική.

Οι διωκτικές Αρχές, όπως αναφέρουν τα Νέα, φέρονται να έχουν αρκετά στοιχεία για τους δράστες της επίθεσης που είχε σχεδιαστεί σε βαγόνι του Μετρό το απόγευμα του Σαββάτου.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζονται ο μηχανισμός που βρέθηκε τελικά άθικτος και η σακούλα μέσα στην οποία ήταν τοποθετημένος, για να εντοπιστούν τυχόν αποτυπωμάτων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες το βράδυ από το υπουργείο
Προστασίας του Πολίτη, δεν έχει εντοπιστεί βιολογικό υλικό.

Πάντως, η έρευνα συνεχίζεται αφού το γεγονός πως ο μηχανισμός βρέθηκε άθικτος γεννά ελπίδες ότι είναι πιθανό να κρύβει αξιοποιήσιμο υλικό. Η έκρηξη πάντως απετράπη από λάθος που έκαναν οι δράστες στη συνδεσμολογία, αφού ο μηχανισμός ήταν ενεργοποιημένος.

Ο νεαρός κουβαλούσε την πράσινη χάρτινη σακούλα, μέσα στην οποία είχε κρυμμένη τη βόμβα σε σακ βουαγιάζ.

Στο τηλεφωνικό κέντρο που έχει διατεθεί στους πολίτες για την αποκάλυψη πληροφοριών σχετικά με τον βομβιστή του Σαββάτου έχουν φτάσει πληροφορίες για νεαρό άνδρα, ο οποίος έβγαλε τη σακούλα λίγο προτού σταματήσει το Μετρό στον σταθμό του Αιγάλεω.

Φεύγοντας από το βαγόνι ενεργοποίησε τον μηχανισμό ανάφλεξης της βόμβας, ο οποίος ευτυχώς δεν λειτούργησε.

Όπως εκτιμά η Αντιτρομοκρατική, οι δράστες είχαν στόχο να προκαλέσουν εμπρηστική επίθεση στο Μετρό όταν αυτό θα ήταν άδειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: