www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς αύριο

Μετ’ εμποδίων θα γίνουν οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού αύριο με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εξαιτίας της συμμετοχής των εργαζομένων σε αυτά, στην 24ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις απαιτήσεις της τρόικας για μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, απολύσεις ακόμη και στο στενό δημόσιο τομέα και κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Τα τρία μέσα σταθερής τροχιάς, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ, θα κινηθούν μόνον από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο και στην πορεία που διοργανώνουν
στις 11 το πρωί ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τρία αυτά μέσα θα μείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί, οπότε και θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια από τα αμαξοστάσια, και από τις 5 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας.

Αντίθετα, ακινητοποιημένα θα μείνουν όλο το 24ωρο αύριο, τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός, ενώ λόγω της απεργίας αυτής οι συρμοί του μετρό στη γραμμή Αιγάλεω- Αεροδρόμιο, θα τερματίζουν στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.

Εξάλλου, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην αυριανή απεργία με ολιγόωρες στάσεις εργασίας. Έτσι, τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Αντίστοιχα τα τρόλεϊ θα κινηθούν κανονικά από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ

Δεν υπάρχουν σχόλια: