www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Λ.Παπαδήμος: Να μην σταματούμε στιγμή να εργαζόμαστε για την παιδεία


Για την Ελλάδα της αριστείας, των ευκαιριών και της αξιότητας, πρέπει να μοχθούμε όλοι.

Χρειαζόμαστε όλοι καλές πρακτικές, και παραδείγματα μιας Ελλάδας που προσπαθεί, συνεργάζεται, οργανώνεται δημιουργεί και πετυχαίνει, τονίζει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος σε μήνυμα που απέστειλε στην εκδήλωση του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, «Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση και την Έρευνα».

«Παντού στη χώρα μας υπάρχουν άνθρωποι που μοχθούν, δημιουργούν, καινοτομούν, αριστεύουν.

Νέοι άνθρωποι, μαθητές, φοιτητές, από κάθε γωνία της πατρίδας, καθώς και αφοσιωμένοι λειτουργοί της εκπαίδευσης: δάσκαλοι, καθηγητές και ερευνητές», αναφέρει στο μήνυμά του ο Πρωθυπουργός, αναγνωρίζοντας παράλληλα, πως οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η
Ελλάδα, οι αντίξοες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, κάνουν την προσπάθειά τους ακόμα πιο αξιέπαινη, ιδίως όταν είναι συλλογική.

Στην αναφορά του στην κρίσιμη εθνική διαπραγμάτευση που είναι σε εξέλιξη, ο κ. Παπαδήμος επαναλαμβάνει ότι «βρισκόμαστε στην τελική φάση μιας πολύ κρίσιμης διαδικασίας για το διαμόρφωση του νέου οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας και την ολοκλήρωση μιας δανειακής συμφωνίας που θα ελαφρύνει το βάρος του δημόσιου χρέους και θα διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της χώρας για πολλά χρόνια». «Η εφαρμογή του προγράμματος και το νέο χρηματοδοτικό πακέτο θα συντελέσουν στην αποκατάσταση της δημοσιονομικής σταθερότητας, στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας , στην ανάκαμψη της οικονομίας και στην αύξηση της απασχόλησης», υποστηρίζει, σημειώνοντας πως αυτές οι προϋποθέσεις, αποτελούν την αναγκαία, αλλά όχι και ικανή συνθήκη για να επιστρέψει η χώρα μας σε μια πορεία διατηρήσιμης ανάπτυξης.

Όπως υπογραμμίζει ο Πρωθυπουργός, το νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας δεν μπορεί πια να θεμελιώνεται στον υπερδανεισμό του κράτους, την υπερκατανάλωση και τη διόγκωση του εισαγωγών. Πρέπει αντίθετα να στηρίζεται σε υγιείς δημοσιονομικές βάσεις, στην υψηλή ανταγωνιστικότητα, στην εξωστρέφεια και την καινοτομία, στην οικοδόμηση ποιοτικού ανθρώπινου κεφαλαίου μέσα από την εκπαίδευση. Γι αυτό, καταλήγει, έχει σημασία να μην σταματούμε στιγμή να εργαζόμαστε για την παιδεία, ώστε στο τέλος της κρίσης η νέα γενιά να είναι έτοιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: