www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Συγχαίρει η Δράση τους προέδρους ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και τον Πρωθυπουργό


Συγχαίρει η Δράση τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας «γιατί χάρη στην καθαρή και σθεναρή στάση τους η Ελλάδα απέφυγε χθες μια καταστροφική εξέλιξη».

Προσθέτει πάντως πως «για να έχει αποτέλεσμα η χθεσινή γενναία και οδυνηρή απόφαση της μεγάλης πλειοψηφίας των βουλευτών είναι απαραίτητο να μη χαθεί ούτε μια μέρα από σήμερα. Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των προβλέψεων της δανειακής σύμβασης, όχι απλώς εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων, αλλά όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Έτσι μόνο θα μειωθεί το τεράστιο έλλειμμα αξιοπιστίας της χώρας, θα αρχίσει η απόδοση των μεταρρυθμίσεων και θα υπάρξει η
δυνατότητα διορθώσεων και προσαρμογών που θα χρειαστούν, χωρίς να βρεθούμε για άλλη μια φορά στο χείλος του γκρεμού».

Το κόμμα τάσσεται υπέρ της παράτασης της θητείας της κυβέρνησης, τονίζοντας πως «μεγάλο μέρος των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων, και ιδιαίτερα αυτές που θα συναντήσουν την σφοδρή αντίδραση των συντεχνιών, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την 31η Μαρτίου. Η προκήρυξη εκλογών άμεσα, είναι βέβαιο ότι δεν θα επιτρέψει την υλοποίησή τους και θα χάσουμε ότι πετύχαμε χθες.

Καλούμε τον κ. Σαμαρά να μείνει συνεπής με την χθεσινή υπεύθυνη στάση του και να μην εμμείνει στην απαίτησή του για εκλογές πριν διασφαλιστεί η ουσιαστική ολοκλήρωση της αποστολής της κυβέρνησης».

Σχετικά με τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν καλεί τον πρωθυπουργό «να αναζητήσει και να αποδώσει τις ευθύνες για την χθεσινή αδιανόητη καταστροφή που υπέστη η Αθήνα από εγκληματικές συμμορίες και να λάβει όλα τα μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί στο μέλλον, αντικαθιστώντας αμέσως την πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας η οποία απέτυχε παταγωδώς να ανταποκριθεί στο καθήκον της. Κανένα πρόγραμμα δεν θα πετύχει και καμία θυσία του ελληνικού λαού δεν θα δικαιωθεί, αν δεν εξασφαλιστεί η επιβολή του νόμου και της τάξης και δεν προστατευθούν οι ζωές και οι περιουσίες των πολιτών. Η ανομία που έχουν επιβάλει οι δήθεν επαναστατικές πολιτικές δυνάμεις και όσοι έχουν συμφέρον να χρεοκοπήσει η χώρα, θέτει σε θανάσιμο κίνδυνο όχι μόνο την οικονομία, αλλά την ίδια τη δημοκρατία μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: