www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Με αλυσίδες η κυκλοφορία σε περιοχές της Κ. Μακεδονίας


Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου από χθες το βράδυ χιονίζει. Κατά κύριο λόγο οι δρόμοι είναι ανοικτοί, ωστόσο απαιτείται μεγάλη προσοχή λόγω παγετού.

Παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες θα είναι πυκνές στη Χαλκιδική και την Πιερία, προβλέπει και για σήμερα η ΕΜΥ, με τη θερμοκρασία από -5 έως 2 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά κατά τόπους θα σημειωθεί ολικός παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά 9 και πρόσκαιρα τοπικά 10 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, χιονόπτωση σημειώνεται στην Επανωμή, όπου μηχάνημα της Περιφέρειας ρίχνει αλάτι για να ανοίξει ο δρόμος. Κλειστός, αντίθετα, παραμένει ο δρόμος Χορτιάτη – Αγ. Βασιλείου.

Στη Χαλκιδική, συνεχίζεται η χιονόπτωση στα ορεινά, ενώ στα βόρεια του Πολυγύρου η
κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αλυσίδες. Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Πολύγυρο και Αρναία.

Στο νομό Πέλλας «επί ποδός» βρίσκονται 16 εκχιονιστικά μηχανήματα την ώρα που πυκνή είναι η χιονόπτωση σε Αλμωπία και Αρνισσα. Το οδικό δίκτυο διατηρείται ανοικτό, ωστόσο η κυκλοφορία διεξάγεται με αλυσίδες. Τα σχολεία σε όλο το νομό θα παραμείνουν κλειστά.

Στις Σέρρες, διεκόπη η κυκλοφορία προς Βροντού. Οι δρόμοι στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο του νομού είναι ανοιχτοί, ωστόσο απαιτούνται αλυσίδες. Τα σχολεία στο νομό θα παραμείνουν ανοιχτά.

Αρκετά είναι τα προβλήματα από τη συνεχή χιονόπτωση στο νομό Κιλκίς. Στο Μαυρονέρι και Αγιονέρι χιόνιζε ως τις 4:00 το πρωί, με αποτέλεσμα το οδικό δίκτυο στις περιοχές να παραμένει κλειστό. Στην Παιονία διεκόπη η κυκλοφορία. Οι δρόμοι είναι κλειστοί στα οδικά δίκτυα Ευρωπού προς Πολύπετρο, Καμποχωρίου προς Ρύζια, ενώ αλυσίδες χρειάζονται στο δρόμο από Χωρύγι προς Πολύκαστρο, όπου επιχειρεί εκχιονιστικό μηχάνημα. Ανοικτή είναι η εθνική οδός προς Ευζώνους. Στο υπόλοιπο οδικό επαρχιακό δίκτυο είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Τα σχολεία σε όλο το νομό θα παραμείνουν κλειστά.

Εντονη ήταν η χιονόπτωση και στη Πιερία, ωστόσο χάρη στην επέμβαση των μηχανημάτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Πιερίας είναι ανοιχτή. Τα σχολεία σε όλο το νομό θα παραμείνουν κλειστά.

Στο νομό Ημαθίας συνεχίζεται η χιονόπτωση σε όλο τον νομό και μέσα στην πόλη της Βέροιας. Οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί και αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στους δρόμους προς τα χιονοδρομικά κέντρα και στα ορεινά του νομού. Τα σχολεία στις περισσότερες περιοχές του νομού θα παραμείνουν κλειστά.

Σε περιπτώσεις ανάγκης, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στα τηλέφωνα 2310 428021 και 6983 337291, ή με τα Τμήματα Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Τέλος, σημειώνεται ότι στις περιπτώσεις όπου διαπιστώνεται δυσχέρεια των μετακινήσεων λόγω ενδεχόμενης χιονόπτωσης ή παγετού, την ευθύνη για τη λειτουργία ή μη των σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας την έχουν οι δήμαρχοι, αποφασίζοντας σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: