www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Θετικός σε μείωση των εισφορών των μηχανικών ο Γ. Κουτρουμάνης


Θετικός στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των διπλωματούχων μηχανικών εμφανίστηκε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, που σημείωσε ότι το ζήτημα είναι στο τραπέζι στο πλαίσιο της γενικότερης μείωσης των εισφορών, η οποία θα συμφωνηθεί με τους κοινωνικούς εταίρους.

Οι μηχανικοί συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από υπουργείο Εργασίας στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους με κεντρικό αίτημα την ανάκληση της αύξησης των εισφορών τους στο Ταμείο Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων ΤΣΜΕΔΕ .

Ο κ. Κουτρουμάνης δέχθηκε στο γραφείο του τον πρόεδρο του ΤΕΕ Χρ. Σπίρτζη και εκπροσώπους
των συνδικαλιστικών φορέων. Σύμφωνα με το Επιμελητήριο, παραδέχθηκε ότι οι εισφορές είναι υψηλές, κυρίως λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας και ζήτησε προθεσμία 10 έως 15 ημερών, προκειμένου να συνεχιστεί ο διάλογος και να δοθούν τελικές λύσεις και απαντήσεις επί των αιτημάτων.

Από τις 14 Δεκεμβρίου 2011 οι μηχανικοί έχουν ξεκινήσει κατάληψη των τμημάτων εισφορών του ΤΣΜΕΔΕ, προκειμένου να αποτρέψουν την αποστολή ειδοποιητηρίων με αυξημένες εισφορές.
Για το θέμα της υποστήριξης των ανέργων μηχανικών, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι μπορούν να αξιοποιηθούν τα προγράμματα κατάρτισης του ΟΑΕΔ για τα οποία έχουν ήδη παρακρατηθεί εισφορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: