www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Ενοχλημένος ο Κ. Παπούλιας με Τουρκία - ΠΓΔΜ


Την ενόχλησή του για τις συνεχιζόμενες τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου αλλά και τη στάση της ΠΓΔΜ σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ονομασίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παπούλιας ανέφερε ότι η Ελλάδα συνεχίζει να έχει προβλήματα με την Τουρκία η στάση της οποίας, όπως είπε, δεν βοηθάει στην εμπέδωση κλίματος καλής γειτονίας το οποίο επιδιώκει η Ελλάδα. «Ενοχλήθηκα από το γεγονός ότι όταν πήγα χθες στο Γενικό Επιτελείο τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό νησί», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε πάντως ότι η Ελλάδα θέλει την Τουρκία στην Ε.Ε. και συνδράμει στην επίτευξη
αυτού του στόχου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε ακόμη τις ευχαριστίες της Ελλάδας προς τον γ.γ. του ΝΑΤΟ για τη στάση του στο θέμα της ΠΓΔΜ.

«Κατανοείτε τις ευαισθησίες μας στο ζήτημα αυτό καθώς οι βόρειοι γείτονές μας τηρούν σκληρή στάση ενώ εμείς είμαστε με το χέρι απλωμένο και συμπεριφερόμαστε σαν καλοί γείτονες», επισήμανε ο Κ. Παπούλιας.

Χαρακτήρισε ακόμη «ανέκδοτο» την εμμονή των Σκοπίων να αλλοιώνουν τη ιστορία εμφανίζοντας τον Μεγαλέξανδρο ως «Σκοπιανό» και ζήτησε από τον κ. Ράσμουνσεν να βοηθήσει για να ξεπεραστούν τα προβλήματα.

Προηγήθηκε συνάντηση του γ.γ. του ΝΑΤΟ με τον υπουργό Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, ενώ αυτή την ώρα ο κ. Ράσμουσεν συναντάται στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Θα ακολουθήσει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, Σταύρο Δήμα.

Η επίσκεψη του κ. Ράσμουσεν στην Αθήνα γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 60 ετών από την προσχώρηση της Ελλάδας στον Οργανισμό Βορειοατλαντικού Συμφώνου στις 18 Φεβρουαρίου 1952.

Δεν υπάρχουν σχόλια: