www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Γιώργος Καρατζαφέρης: «Οι πολιτικοί ηγέτες δεν θα γίνουν Νενέκοι»


Εκκληση στον Αντώνη Σαμαρά να μην υπογράψει τη δεσμευτική επιστολή προς τις Βρυξέλλες απηύθυνε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης. Οι πολιτικοί ηγέτες του τόπου δεν θα γίνουν «Νενέκοι», τόνισε χαρακτηριστικά σε παρέμβασή του στη Βουλή.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη βία στα γήπεδα, ο κ. Καρατζαφέρης υπενθύμισε την παλαιότερη πρότασή του για προσφυγή στο Ευρωκοινοβούλιο προκειμένου να λειανθούν οι αξιώσεις του Μνημονίου. Κάτι όμως, που όπως σημείωσε, δεν συνέβη.

«Τώρα, το Eurogroup δουλεύει και ζητάει υπογραφές, να γίνουν οι πολιτικοί ηγέτες του τόπου
"Νενέκοι". Εγώ δεν το νομίζω. Έχω πλείστες επιφυλάξεις, πως ο ένας εκ των δύο δεν θα ενδώσει».

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να μην υπογράψει την επιστολή δέσμευσης, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες από τη Λ. Συγγρού, ο πρόεδρος της ΝΔ αποστέλλει εντός της ημέρας την επιστολή με την οποία θα δεσμεύεται να τηρήσει το νέο μνημόνιο και μετά τις επικείμενες εκλογές, ενώ σύμφωνα με άλλες πηγές του πρακτορείου Reuters, ο Γ. Παπανδρέου έχει ήδη αποστείλει τη δική του επιστολή για τη στήριξη των μέτρων του νέου μνημονίου.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. υπογράμμισε πως δεν υπάρχει καμία προοπτική με το νέο μνημόνιο και ότι το οικονομικό πρόγραμμα «δεν τραβάει» και για ακόμη μία φορά επανέλαβε πως η Ελλάδα «δεν σώζεται παρά μόνο αν μας δώσουν μια περίοδο πενταετούς χάριτος να μην πληρώνουμε τόκους και μετά να συνεχίσουμε την αποπληρωμή καταβάλλοντας επιτόκια ύψους 1%, όμοια με αυτά που η ΕΚΤ δανείζει τις τράπεζες». Όσον αφορά το ομόλογο του Μαρτίου, υποστήριξε ότι «μπορούμε να πάρουμε ένα ενδιάμεσο δάνειο».

Στις Βρυξέλλες την ίδια ώρα, η ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., Νίκη Τζαβέλα, κατέθεσε επίκαιρες ερωτήσεις στην Κομισιόν σχετικά με τη νέα δανειακή σύμβαση και τις απαιτήσεις της Γερμανίας προς την Ελλάδα .

Συγκεκριμένα η Ελληνίδα ευρωβουλευτής ερωτά την Επιτροπή για ποιό λόγο η νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας υπεγράφη με το αγγλικό Δίκαιο και όχι με κάποιο από τα Δίκαια της ηπειρωτικής Ευρώπης - όπως το Γερμανικό.

Σε άλλη ερώτηση η κ. Τζαβέλα καλεί την Επιτροπή να πάρει θέση για τη γάλλο-γερμανική πρόταση για τη δημιουργία ενός «κλειστού λογαριασμού» που θα διασφαλίσει την πληρωμή των τόκων των ελληνικών δανείων στην οποία φαίνεται να συμφωνεί και ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η ευρωβουλευτής ερωτά την Επιτροπή αν η συγκεκριμένη πρόταση κατά την άποψη της συνιστά άμεση διαχείριση και επιτροπεία της οικονομίας της Ελλάδας, παραβιάζοντας την εθνική της κυριαρχία της, ενώ αναρωτιέται ποια θεωρεί ότι είναι η διαφορά με την προηγούμενη (και απορριφθείσα) πρόταση των Μέρκελ - Σαρκοζί για ορισμό ειδικού Επιτρόπου για την Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: