www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Παράθυρο Αντ. Σαμαρά για επιστροφή των διαγραφέντων


Ανοιχτό άφησε ο Αντώνης Σαμαράς το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη ΝΔ οι βουλευτές που είχαν διαγραφεί από το κόμμα, μετά την ψηφοφορία στη Βουλή για τη νέα δανειακή σύμβαση, ενώ αναφερόμενος στο χρόνο των εκλογών τόνισε ότι πρέπει να γίνουν μέσα στο επόμενο δίμηνο.

«Ακόμα και για εκείνους τους συναδέλφους μας που εγκατέλειψαν το κόμμα, τις τελευταίες μέρες, θα χαρούμε να ξαναγυρίσουν κοντά μας, εφ’ όσον βέβαια, έμπρακτα αποδείξουν, τις κρίσιμες επόμενες μέρες, ότι συστρατεύονται με την παράταξη», επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, κατά την εισήγησή του στην Εκτελεστική Γραμματεία του Κόμματος.

Ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε ότι ήδη αρχίζει μια πανστρατιά της ΝΔ εν όψει των εκλογών, προσθέτοντας ότι «κανείς δεν περισσεύει». «Αλλά πριν συστρατευθούμε όλοι, πρέπει να κλείσουμε
κάθε ρωγμή. Τωρινή και μελλοντική», συμπλήρωσε.

Επανέλαβε ακόμα ότι οι εκλογές, που θα προκηρυχθούν αμέσως μετά την ολοκλήρωση του PSI, θα είναι «οι πιο καθοριστικές εκλογές μετά το 1974».

Αναφερόμενος στην απόφαση του Eurogroup, επισήμανε ότι με τη συμφωνία που επετεύχθη η Ελλάδα κερδίζει χρόνο και περιθώρια να βγει από την κρίση. Τόνισε παράλληλα ότι οι αποφάσεις των Βρυξελλών έχουν μεγάλες διαφορές από το πρώτο Μνημόνιο, αν και υπάρχει όπως είπε, και μία μεγάλη ομοιότητα, κι αυτή είναι ότι «διατηρείται η ίδια συνταγή».

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε την ανάγκη να εκδοθούν ευρωομόλογα, ενώ επεσήμανε πως ήδη στην Ευρώπη πληθαίνουν οι φωνές όσων υποστηρίζουν πως το αντίδοτο στην κρίση είναι τα μέτρα ανάπτυξης. Βασικός πυλώνας που θα μπορεί να στηρίξει την ελληνική οικονομία είναι για τον πρόεδρο της ΝΔ και η αξιοποίηση της ελληνικής ΑΟΖ, κάτι που, όπως είπε, συζήτησε και κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο.

Τέλος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα «πρέπει να σταθεί στα πόδια της άμεσα» και γι’ αυτό, πρόσθεσε, χρειάζεται να γίνουν εκλογές, ώστε να αποκατασταθεί η πολιτική ομαλότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: