www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Έντονη αντίδραση Κ. Παπούλια στις γερμανικές πιέσεις


Την έντονη δυσφορία του για τις επανειλημμένες πιέσεις που δέχεται η χώρα μας τις τελευταίες ημέρες από την Ευρώπη και ιδίως από το Βερολίνο εξέφρασε σε υψηλούς τόνους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

«Όλοι έχουμε χρέος να βάλουμε πλάτη για να περάσουμε την κρίση. Δεν δέχομαι να λοιδορείται η πατρίδα μου από τον κ. Σόιμπλε, δεν το δέχομαι σαν Έλληνας», ανέφερε ο κ. Παπούλιας.

«Ποιος είναι ο κ. Σόιμπλε που μπορεί να λοιδορήσει την Ελλάδα; Ποιοι είναι
οι Ολλανδοί; Ποιοι είναι οι Φιλανδοί;

Εμείς πάντοτε είχαμε την υπερηφάνεια να υπερασπιστούμε όχι μόνο τη δικιά μας ελευθερία, όχι μονάχα τη δικιά μας πατρίδα, αλλά την ελευθερία της Ευρώπης», συμπλήρωσε.

«Δεν θα επικαλεστώ τα κοινότυπα του Τσώρτσιλ για την ηρωική αντίσταση των Ελλήνων. Τα ξέρουμε εμείς, τα ξέρουν οι παππούδες μας, τα ξέρουν οι πατεράδες μας», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Απευθυνόμενος στον πολιτικό κόσμο της χώρας, τον κάλεσε «να φανεί αντάξιος της αποστολής του» και να ακολουθήσει το παράδειγμα που δίνουν οι στρατιωτικοί, υπογραμμίζοντας ότι «πάνω από όλα είναι η σωτηρία του τόπου μας, η Ιστορία της Ελλάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: