www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Κινητοποιήσεις στη Ρόδο και σε άλλα νησιά των Δωδεκανήσων

Ανοικτές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, με σκοπό να ματαιωθούν τα σχέδια που υπάρχουν για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου, πρόκειται να πραγματοποιηθούν στη Ρόδο και σε άλλα νησιά των Δωδεκανήσων σήμερα το βράδυ.

Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας οργανώνονται από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων της Δωδεκανήσου, που έχει προγραμματίσει τέτοιες εκδηλώσεις
στη Ρόδο, στην Κω, στην Κάλυμνο και τη Λέρο.

Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων θεωρούν ότι η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ θα επιφέρει ανεπανόρθωτες καταστροφές στις τοπικές οικονομίες και για τον λόγο αυτό προχωρούν στις κινητοποιήσεις.

Παράλληλα, σε πολιτικό επίπεδο γίνονται επαφές με αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες για να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Λόγω, μάλιστα, της φύσης του θέματος, με κοινή επιστολή τους οι περιφερειάρχες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης και Νάσος Γιακαλής αντίστοιχα, ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών και τους πολιτικούς αρχηγούς, για να υπάρξει δέσμευση σε πολιτικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: