www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Στο «κούρεμα» θα ενταχθούν και τα ομόλογα των πολιτών

Περισσότερα από 11.000 φυσικά πρόσωπα θα χρειαστεί να πουν «αντίο» στις οικονομίες τους, τις οποίες είχαν τοποθετήσει σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, αφού στο «κούρεμα» θα ενταχθούν και τα ομόλογα του των πολιτών.


Σύμφωνα με το Έθνος, το γεγονός επιβεβαιώθηκε από τον υπουργό Οικονομικών και θα γίνει με την υλοποίηση του PSI. H συνολική αξία των ομολόγων που έχουν αγοραστεί από πολίτες υπολογίζεται από τραπεζικά στελέχη σε 5,5 με 6 δισ. ευρώ.

Εξετάζει αποζημίωση υπό προϋποθέσεις το υπουργείο Οικονομικών

Με χιλιάδες επενδυτές να χάνουν το μεγαλύτερο μέρος των αποταμιεύσεων τους (υπενθυμίζεται ότι το κούρεμα θα κυμανθεί στο 53,5% της αξίας των ομολόγων), το υπουργείο Οικονομικών
μελετά να προχωρήσει σε αποζημίωση μερίδας των ομολογιούχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα καλυφθούν οι απώλειες όσων έχουν επενδύσει έως 100.000 ευρώ σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, πιθανότατα με τη διάθεση νέων ομολόγων. Όπως τονίζουν πηγές του υπουργείου, από το σύνολο των 11.000 φυσικών προσώπων που έχουν τοποθετηθεί σε ελληνικά ομόλογα τα 9.500 έχουν επενδύσει λιγότερα από 100.000 ευρώ κατ΄ άτομο.

Επιπλέον, για να δοθεί αποζημίωση, θα εξεταστεί και αν τα ομόλογα έχουν αγοραστεί στην ονομαστική τους τιμή ή σε χαμηλότερη τιμή από τη δευτερογενή αγορά τίτλων.

Καθησυχάζει το υπουργείο Οικονομικών: «Ακραία παρερμηνεία ότι κινδυνεύουν χιλιάδες μικροπενδυτές»

Καθησυχαστικός παρουσιάστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος αναφερόμενος σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία «κινδυνεύουν με μεγάλες απώλειες χιλιάδες μικροεπενδυτές» από το κούρεμα των ομολόγων του PSI.

«Αποτελεί ακραία παρερμηνεία των χθεσινών δηλώσεών μου η διαπίστωση ότι “κινδυνεύουν με μεγάλες απώλειες χιλιάδες μικροεπενδυτές”. Αντιθέτως, αυτό που είπα είναι πως θα ληφθεί μέριμνα ώστε όσες κατηγορίες πολιτών πρέπει να διασφαλισθούν, να διασφαλισθούν. Και αυτό αφορά ακριβώς αυτόν που μπορεί να χαρακτηρισθεί ως “μικροεπενδυτής”, που δεν είναι όμως επενδυτής αλλά αποταμιευτής» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.greek-radar.gr/sto-kourema-tha-entachthoun-ke-ta-omologa-ton-politon/#ixzz1n7vQCksS

Δεν υπάρχουν σχόλια: