www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Πρωτοβουλία της Βουλής για την κατάσταση στην ευρωζώνη, ζητεί ο Γ. Καρατζαφέρης


Την ανάληψη πρωτοβουλιών από τη Βουλή των Ελλήνων με στόχο την εξομάλυνση της κατάστασης στην ευρωζώνη και τη γεφύρωση του οικονομικού και κοινωνικού χάσματος στο εσωτερικό της, ζητεί ο Γ. Καρατζαφέρης με επιστολή του προς τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Φ.Πετσάλνικο.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. έχει ως εξής:
«Οι μέρες που ζούμε είναι εξαιρετικά κρίσιμες για το μέλλον τόσο της χώρας μας όσο και ολόκληρης της Ευρωζώνης. Οι πιέσεις των οικονομικά ισχυρότερων ευρωπαϊκών χωρών του Βορρά προς τις σκληρά δοκιμαζόμενες χώρες του Νότου αυξάνονται, με συνέπεια να απειλείται όλο και περισσότερο η
κοινωνική συνοχή των τελευταίων.


Δεδομένου ότι η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων, θεωρούμε ότι πρέπει να αναληφθεί κάθε πρωτοβουλία που θα έχει ως σκοπό την εξομάλυνση της κατάστασης στην Ευρωζώνη και τη γεφύρωση του οικονομικού και κοινωνικού χάσματος μέσα σε αυτή.


Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός πιστεύει ότι η Κοινοβουλευτική Διπλωματία μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο νέο πλαίσιο που δημιουργείται στην Ευρωζώνη.


Προς αυτήν την κατεύθυνση, προτείνω την άμεση ανάληψη πρωτοβουλίας από τη Βουλή των Ελλήνων προκειμένου να συναντηθούν οι Ομάδες Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων τόσο με τα Κοινοβούλια των χωρών της Ευρωζώνης που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση όπως η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Μάλτα, όσο και με τα Κοινοβούλια προσφάτως ενταχθεισών χωρών στην Ευρωζώνη, όπως η Σλοβενία, η Σλοβακία, η Εσθονία, που εμφανίζονται, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, να είναι επιφυλακτικές στην προοπτική μιας πιο ισορροπημένης λύσης στο πρόβλημα της Ευρωζώνης, που θα ανταποκρίνεται στα ιδεώδη της κοινοτικής συνοχής και αλληλεγγύης. »

Δεν υπάρχουν σχόλια: