www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Παρακολουθούμε το τρίτο ακριβότερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη

Είναι, το λιγότερο, αδιανόητο ότι το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου παραμένει αυτή την εποχή, αυτή την εποχή, το τρίτο ακριβότερο πρωτάθλημα, σε τιμές εισιτηρίων, στην Ευρώπη, πίσω από το αγγλικό και το ισπανικό.

Ο νους αρνείται να επεξεργαστεί την πληροφορία ότι ο μέσος όρος στις τιμές των εισιτηρίων για τους αγώνες ποδοσφαίρου είναι ακριβότερος στην Ελλάδα συγκριτικά με την Γερμανία.

Βάλτε στο μυαλό σας το βιοτικό επίπεδο του μέσου Έλληνα αυτή τη στιγμή και κάντε τη σύγκριση με αυτό του μέσου Γερμανού.

Φέρτε στο μυαλό σας την εικόνα του μέσου ελληνικού ποδοσφαιρικού γηπέδου, τις ανέσεις και τις παροχές του, και βάλτε το σε σύγκριση με το μέσο γερμανικό ποδοσφαιρικό γήπεδο. Τα κοτέτσια είναι πιο ακριβά από τα διαστημόπλοια, κι ας είναι φτωχότεροι οι επισκέπτες των κοτετσιών
συγκριτικά με τους επισκέπτες των διαστημόπλοιων.

Αυτή την εποχή στην ελληνική αγορά αισθάνονται την ανάγκη να ρίξουν τις τιμές και να κάνουν προσφορές ακόμη και τα μέλη της βιομηχανίας παραγωγής ειδών πρώτης ανάγκης. Ακόμη και τα σούπερ μάρκετ και οι φούρνοι. Και το ποδόσφαιρο, δηλαδή ένα είδος πολυτελείας αυτή την εποχή, νομίζει ότι θα τραβήξει κόσμο επειδή έριξε τις υπερβολικές τιμές των εισιτηρίων του και τις έκανε λιγότερο υπερβολικές.

Αυτό το ποδόσφαιρο δεν έχει καμιά τύχη αν δεν το πάρουν στα χέρια τους μάνατζερς με σύγχρονη επιχειρηματική αντίληψη. Αυτή την εποχή, που η Superleague νοιάζεται μόνο να κόβει και όχι να σκέφτεται δημιουργικά πάνω στη λύση του προβλήματος της έλλειψης εσόδων, η μοίρα του πρωταθλήματος μοιάζει προδιαγεγραμμένη. Η σημερινή πτώση των εισιτηρίων, που είναι περίπου στο 20% συγκριτικά με πέρσι, είναι μικρή μπροστά στην επόμενη πτώση. Εκείνη θα είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: