www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Απαλλαγή δύο κατηγορουμένων για τη «Συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς»


Την απαλλαγή των δύο αντεξουσιαστών, Χρήστου Πολίτη και Δημήτρη Μιχαήλ, για την συμμετοχή τους στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» αποφάσισε το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που διερεύνησε την δράση της συγκεκριμένης ένοπλης οργάνωσης. Ο Χρήστος Πολίτης παραπέμπεται μόνο για την κατοχή ενός αναισθητικού σπρέι και ο Δημήτρης Μιχαήλ για την κατοχή μικρής ποσότητας ναρκωτικών. Αντιθέτως οι δικαστικοί λειτουργοί αποφάσισαν την παραπομπή, για σειρά κακουργηματικών πράξεων, για όλους τους υπόλοιπους κατηγορουμένους.

Οι αρμόδιοι δικαστικοί λειτουργοί εξέδωσαν τρία πολυσέλιδα βουλεύματα (με αριθμούς 207, 208 και 209) σχετικά με α) τη σύλληψη, τον Δεκέμβριο του 2010, κατηγορουμένων ως μελών της οργάνωσης σε Αθήνα και Αγρίνιο, β) την αποστολή των 14 «τρομοδεμάτων» και γ) για την υπόθεση σύλληψης -τον Μάρτιο του 2011- μελών της οργάνωσης σε διαμέρισμα στη Νέα Ιωνία Βόλου.

Για την υπόθεση των συλλήψεων του Δεκεμβρίου του 2010 όπου εντοπίσθηκαν καταλύματα της οργάνωσης σε Καρέα, Πειραιά και αλλού κατηγορούμενοι ήσαν 12 νεαροί αντεξουσιαστές , από τους οποίους οι 10 παραπέμφθηκαν για συμμετοχή στην οργάνωση και άλλες κακουργηματικές πράξεις ενώ ουσιαστικά απηλλάγησαν οι Χρ. Πολίτης και Δη. Μιχαήλ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την αρχική έρευνα των διωκτικών αρχών ο 33χρονος Χρήστος Πολίτης, που σπούδασε σχεδιαστής σε ιδιωτική σχολή, εμφανιζόταν να «παρακολουθεί γιάφκα της οργάνωσης στην οδό Πραξιτέλους στον Πειραιά προκειμένου να διαπιστωθεί αν παρακολουθούνται από την Αστυνομία άλλα μέλη της οργάνωσης». Ο ίδιος παρουσίασε στην διάρκεια της ανάκρισης στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η παρουσία του στη συγκεκριμένη περιοχή του Πειραιά σχετιζόταν με την επίσκεψη στον δικηγόρο του, ποινικολόγο κ. Κώστα Ντάλτα, που έχει σε εκεί γραφείο. Ακόμη ο 28χρονος Δημήτρης Μιχαήλ, που σπούδαζε διαιτολόγος στα ΤΕΙ στην Σητεία του Αγίου Νικολάου, φερόταν -σύμφωνα με το αρχικό κατηγορητήριο- να είχε σειρά ύποπτων επαφών με άλλους κατηγορούμενους -μέλη της οργάνωσης. Ομως το δικαστικό συμβούλιο έκρινε αβάσιμες τις σχετικές αναφορές.

Τέλος το δικαστικό συμβούλιο έκρινε την παραπομπή σε δίκη -με βάση σχεδόν όλες τις αρχικές κατηγορίες- 11 κατηγορουμένων για την υπόθεση των δεμάτων βομβών που έστειλε η οργάνωση σε στόχους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως και εννιά ακόμη κατηγορουμένων για την «υπόθεση του Βόλου», όπου εντοπίστηκε οπλοστάσιο της οργάνωσης.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: