www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

΄Εκλεισε ο ραδιοφωνικός σταθμός της Εκκλησίας


Την αναστολή των δραστηριοτήτων του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, αποφάσισε σήμερα αιφνιδιαστικά η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Όπως γνωστοποιήθηκε, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και Πατρών κ. Χρυσόστομο, οι οποίοι είχαν ορισθεί ως Τριμελής Επιτροπή για να συζητήσει με εκπροσώπους των εργαζομένων στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, για το ενδεχόμενο συνάψεως επιχειρησιακής σύμβασης, για την ανάγκη μείωσης των μισθολογικών αποδοχών του προσωπικού λόγω της αδυναμίας κάλυψης του ελλείμματος
για το τρέχον έτος και προκειμένου να αποφευχθεί οπωσδήποτε η απόλυση εργαζομένων.

Οι Αρχιερείς ανέφεραν στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο ότι δεν εμφανίσθηκε κανείς εκπρόσωπος ή εκπρόσωποι των εργαζομένων κατά την σημερινή συνάντηση και κατόπιν αυτών, αποφασίστηκε η διακοπή λειτουργίας του σταθμού.

Ειδικότερα, ο λόγος της άμεσης αναστολής της εκπομπής ραδιοφωνικού σήματος του Σταθμού, σύμφωνα με την Ιερά Σύνοδο, είναι τα «ανελαστικά και πιεστικά οικονομικά δεδομένα που έχουν ανακύψει τον τελευταίο καιρό.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την ισχύουσα ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία η διακοπή προγράμματος ισοδυναμεί με αναστολή λειτουργίας και επισύρει την ανάκληση της άδειας λειτουργίας.

Κατόπιν αυτού το ΕΣΡ θα πρέπει να καλέσει τους εκπροσώπους του ραδιοσταθμού, προκειμένου να κινήσει τις διαδικασίες για την απόδοση της συχνότητας σε τρίτο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: