www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ενδιαφέρον του αεροδρομίου της Αθήνας για τα περιφερειακά αεροδρόμια


Την πρόθεση του Διεθνούς Αερολιμένος Αθηνών (ΔΔΑ) να συμμετάσχει, εκμεταλλευόμενος την εμπειρία και τεχνογνωσία που διαθέτει και έχει αποκτήσει, στη διαδικασία αξιοποίησης των 34 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, διατύπωσε ο γενικός διευθυντής του ΔΑΑ Γιάννης Παράσχης.

«Η εταιρία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών έχει εκδηλώσει εδώ και καιρό το ενδιαφέρον της για τη διαδικασία αυτή» τόνισε ο κ. Παράσχης, στη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους του Τύπου, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι ο τρόπος που θα επιλέξει τελικά το Δημόσιο να προχωρήσει στο εγχείρημα αυτό, μέσω
δηλαδή ομαδοποίησης αεροδρομίων, θα κρίνει και τις τελικές αποφάσεις της.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει εδώ και πολύ καιρό την πρόθεσή της για αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, στο πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων και της προσπάθειας για «μικρότερο κράτος» και αύξηση των δημόσιων εσόδων, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα δεδομένου του οικονομικού κλίματος.

Ο κ. Παράσχης τόνισε την ανάγκη προώθησης ολοκληρωμένης στρατηγικής στον τομέα των αερομεταφορών, γεγονός που θα έχει πολλαπλά οφέλη, λέγοντας πως «από τη μια πλευρά θα συμβάλλει σημαντικά στην προσέλκυση επενδύσεων και από την άλλη θα συνεισφέρει στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος, που αποτελεί τη μεγάλη βιομηχανία της χώρας».



Δεν υπάρχουν σχόλια: