www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Παραμένει στην κυβέρνηση ο ΛΑΟΣ


Την απόφαση του ΛΑ.Ο.Σ να παραμείνει στην κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι οι νομοθετικές πρωτοβουλίες και πρακτικές του υπουργού Δικαιοσύνης δεν συνάδουν -όπως είπε- με το πνεύμα της κυβέρνησης και της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών που τη στηρίζουν, ανακοίνωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, μετά από σύσκεψη που είχε σήμερα με τους τέσσερις υπουργούς του ΛΑ.Ο.Σ..

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., πρέπει να εξετάσει ο Πρωθυπουργός εάν οι πρακτικές αυτές του κ. Παπαϊωάννου, συνάδουν με το πνεύμα της κυβέρνησης, «το οποίο συναποφασίσαμε» τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι ενώ, όπως είπε, υπήρχε συμφωνία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών να μην έρθει προς ψήφιση το νομοσχέδιο για την αποσυμφόρηση των φυλακών, αυτό τελικά ήρθε στη Βουλή, και όπως είπε, δεν μπορεί τέτοιες ώρες που η χώρα
δίνει τη μεγάλη μάχη να έχουμε τέτοια νομοσχέδια, ειδικά από τη στιγμή που έχει προηγηθεί συμφωνία.

«Αδέσποτες και αυθαίρετες πολιτικές, δεν έχουν καμία σχέση. Μερικοί πιστεύουν και λειτουργούν, ως στα πράγματα να είναι το "βαθύ" ΠΑΣΟΚ Λαθεύουν λάθος μεγάλο», παρατήρησε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Πρόκειται για εντελώς διαφορετική κυβέρνηση. Είχε γίνει συζήτηση με δική μου πρωτοβουλία, κατά την τελευταία σύνοδο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρωθυπουργό, ότι οι πρωτοβουλίες αυτές του κ. Παπαϊωάννου, δεν είναι ανεκτές. Υπήρξε απόφαση το νομοθέτημα να μην έλθει όπως είχε κατατεθεί». Δεν μπορεί, υπογράμμισε, σε τέτοιες στιγμές, να υπεισέρχονται τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, που δεν έχουν τη σύμφωνη γνώμη των τριών κομμάτων. Οταν ο Πρωθυπουργός της χώρας δίνει μια τέτοια μάχη, είναι αδιανόητο κάποιοι -εν τη απουσία του- να προσπαθούν να δημιουργήσουν θέματα.

Ο Γ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε πρόκληση για το ΛΑ.Ο.Σ. πρωτοβουλίες που υπουργού Δικαιοσύνης, όπως είναι η αποποινικοποίηση της χρήσης, αλλά και της εμπορίας των ναρκωτικών και η μετατροπή της διακίνησης λαθρομεταναστών σε πλημμέλημα.

«Θα σώσουμε την πατρίδα από την οικονομική πίεση. Δεν θα την αφήσουμε όμως να καταστραφεί από τον μεγάλο αριθμό των λαθρομεταναστών», ξεκαθάρισε, διαμηνύοντας πως αν συνεχιστούν «οι αδέσποτες και οι εκτός πολιτικής συμφωνίας των υπολοίπων κομμάτων, πρωτοβουλίες», τότε ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν έχει κανένα λόγο να παραμείνει στην κυβέρνηση. «Αυτό όμως», διευκρίνισε, «δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσω να στηρίζω τον κ. Λ. Παπαδήμο».

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Καρατζαφέρης ξεκαθάρισε ότι αν τελικά έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών, αυτό σημαίνει αυτόματη αποχώρηση του ΛΑ.Ο.Σ. από την κυβέρνηση.

Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ με τη συμπόρευση των Ευάγγελου Βενιζέλου και Ανδρέα Λοβέρδου, ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε ο ίδιος θέλει μια ασφαλή ηγεσία στο συγκυβερνών κόμμα και ότι δεν τον ενδιαφέρει πως θα βρει το ΠΑΣΟΚ τη νέα του ηγεσία.

Στη σύσκεψη που έγινε στα γραφεία του κόμματος, συμμετείχαν εκτός από τα κυβερνητικά στελέχη, δηλαδή τους Μ. Βορίδη, Γ. Γεωργίου, Α. Γεωργιάδη και Αστ. Ροντούλη, ο γραμματέας της ΚΟ του ΛΑΟΣ Η. Πολατίδης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Αλ. Χρυσανθακόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: