www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Καστανίδης και Λούκα φτιάχνουν νέο κόμμα;

Επιταχύνονται οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό καθώς η χθεσινή ψηφοφορία με το πρωτοφανές κύμα διαφοροποιήσεων και τις μεταμεσονύκτιες διαγραφές απελευθερώνουν δυνάμεις και στα δύο μεγάλα κόμματα.


Και αν στη Νέα Δημοκρατία τα πράγματα είναι περισσότερο περίπλοκα, στο ΠΑΣΟΚ είναι μάλλον σαφέστερα.

Ολα δείχνουν ότι στις αμέσως προσεχείς ημέρες θα συγκροτηθεί μια νέα κοινοβουλευτική ομάδα που θα πληροί μάλιστα και τις προϋποθέσεις του κανονισμού της Βουλής καθώς θα ξεπερνά τους 10 βουλευτές και μπορεί υπό προϋποθέσεις φτάσει και τους 15 οπότε θα έχει και δικαίωμα να προκαλεί ονομαστικές ψηφοφορίες. Θα έχουν όλα τα δικαιώματα του κανονισμού, θα έχουν πρόεδρο κοινοβουλευτικής ομάδας και όλα τα προνόμια που δεν
μπορούν να εξασφαλίσουν αυτή τη στιγμή ούτε ο Φώτης Κουβέλης, ούτε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ηγετικά στελέχη αυτής της ομάδας είναι ο Χάρης Καστανίδης και η Λούκα Κατσέλη που εδώ και καιρό συζητούσαν ποιος θα ηγηθεί και της αποκαλούμενης προεδρικής πτέρυγας στο ΠΑΣΟΚ για να αντιπαρατεθεί στην υποψηφιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Το βασικό ζητούμενο λοιπόν είναι να ξεκαθαρίσουν τις μεταξύ τους σχέσεις και φιλοδοξίες προκειμένου να γίνει δυνατό η μορφοποιούμενη πολιτική κίνηση να λάβει σάρκα και οστά.

Ανεξαρτήτως αυτών, ο χώρος αυτός μπορεί να συγκεράσει τις δυνάμεις των βουλευτών: Σπύρου Κουβέλη (Α΄Αθήνας), Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου (Β’ Αθήνας), Γιάννη Μιχελογιαννάκη (Ηρακλείου), Θεόδωρου Παραστατίδη (Κιλκίς), Χρήστου Μαγκούφη (Τρικάλων), Λάμπρου Μίχου (Β’ Αθήνας), Ανδρέα Τριανταφυλλόπουλου και Μαρίας Κυριακοπούλου (Αχαΐας), Κυριακής Τεκτονίδου (Α’ Θεσσαλονίκης) και Ηλία Θεοδωρίδη (Πέλλας).

Ακόμη, κοντά τους πρέπει να θεωρούνται και οι:

Βασίλης Τόγιας (Βοιωτίας), Χρήστος Κατσούρας (Θεσπρωτίας) και Οδυσσέας Βουδούρης (Μεσσηνίας).

Ακόμη, υπό προϋποθέσεις και εφόσον ισχύει η δέσμευση ότι δεν θα συμπεριλαμβάνονται στα ψηφοδέλτια των επόμενων εκλογών θα μπορούσαν να τους «ακολουθήσουν» και οι Τάκης Αντωνακόπουλος και Τάκης Δγημητρουλόπουλος (Ηλείας), Βασίλης Κεγκέρογλου (Ηρακλείου), χωρίς να αποκλείονται και άλλοι.

Βασικός συνεκτικός κρίκος όλων των παραπάνω εκτός από τη χθεσινή τους ψήφο είναι πως είναι ή ήταν κάποια στιγμή στον σκληρό πυρήνα των παπανδρεϊκών βουλευτών γιαυτό και πολλοί στο ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου το παίζει πλέον σε δύο ταμπλό.



Δεν υπάρχουν σχόλια: