www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

΄Εξι συλλήψεις στη χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα


Έξι άτομα συνελήφθησαν και συνολικά 135 προσήχθησαν πριν και κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης χθες το απόγευμα στο Σύνταγμα, όπου σημειώθηκε μικρή ένταση.

Οι εξι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα, ενώ οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Επεισόδια ξέσπασαν στην απογευματινή συγκέντρωση όταν ομάδα διαδηλωτών πέταξε πέτρες στους άνδρες των ματ, οι οποίοι έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών.

Οι οδομαχίες συνεχίστηκαν αργότερα στη λεωφόρο Αμαλίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας διαδηλωτής, στον οποίο έδωσαν τις πρώτες βοήθειες γιατροί του Ερυθρού Σταυρού.

Στη συνέχεια οι άνδρες των ΜΑΤ απώθησαν τους νεαρούς στην Πανεπιστημίου, όπου οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν και επεκτάθηκαν στην Ομόνοια στη συμβολή
των οδών Αγ. Κωνσταντίνου και Πειραιώς.

Ηχηρό «όχι» στο Μνημόνιο
Με παλμό συνεχίστηκαν την Κυριακή οι συγκεντρώσεις κατά του νέου μνημονίου. Χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν από το πρωί στην πλατεία Συντάγματος και διαδήλωσαν κατά των μέτρων λιτότητας, τη στιγμή που το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης στην Ελλάδα επεκτείνεται στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Εκπρόσωποι των συνδικάτων εξήγγειλαν συνέχιση των κινητοποιήσεων στα μέσα της εβδομάδας εν όψει της ψήφισης στη Βουλή του εφαρμοστικού νόμου και δυναμική συμμετοχή στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση ενάντια στις πολιτικές της ΕΕ στις 29 Φεβρουαρίου.

Το πρωί περίπου 3.000 άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Συντάγματος και διαδήλωσαν ειρηνικά. Μικρή ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να φθάσει στο μνημείο αλλά απωθήθηκε.

Το απόγευμα σε ξεχωριστή συγκέντρωση έξω από τη Βουλή μέλη τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων των ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΕΛΜΕ, ΔΟΕ ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΟΕΚ, ΟΕΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων αριστερών οργανώσεων συλλογικοτήτων και σωματείων, μεταξύ των οποίων και οι Αγανακτισμένοι Μοτοσικλετιστές Ελλάδας, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους σε όλους τους Ευρωπαίους «που με τις χθεσινές δυναμικές κινητοποιήσεις τους με κεντρικό σύνθημα "Είμαστε όλοι Έλληνες", έστειλαν ένα ηχηρό πρώτο μήνυμα, όπως είπαν, προς την ηγεσία της ΕΕ, αλλά και προς όλο τον κόσμο».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη στην πλατεία Αριστοτέλους. Το συλλαλητήριο οργάνωσε η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, και συμμετείχαν δημοσιοϋπαλληλικές οργανώσεις, κόμματα και φορείς της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.


Δεν υπάρχουν σχόλια: