www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Αντ.Σαμαράς: Να εκμεταλλευτούμε τον φυσικό πλούτο της Ελλάδας


Τη σημασία της εκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου που διαθέτει η Ελλάδα, ιδίως στις «δύσκολες οικονομικές ώρες που περνάμε» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με την υπουργό Εμπορίου της Κύπρου.

«Στόχος και σκοπός για την Ελλάδα πρέπει να είναι η δυνατότητα κεφαλαιοποίησης του φυσικού πλούτου - του φυσικού αερίου - που υπάρχει στις ελληνικές θάλασσες», επισήμανε ο κ. Σαμαράς.
Αναφερόμενος στη συνάντηση επισήμανε ότι είχε μια «σε βάθος εξειδικευμένη ανάλυση από την κ. υπουργό και τους συνεργάτες της» γύρω από το θέμα του φυσικού αερίου, που του έδωσε την ευκαιρία να αντιληφθεί πολλά συγκεκριμένα πράγματα. Επισήμανε επίσης ότι θα έχει συνεχή επαφή
στο μέλλον με την κ. Αντωνιάδου γύρω από το όλο θέμα.

Από την πλευρά της, η Κύπρια υπουργός δήλωσε ότι άρχισε ήδη να εκδηλώνεται το ενδιαφέρον ξένων εταιρειών, στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου αδειοδοτήσεων για έρευνες και εκμετάλλευση σε τεμάχια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου.

Προσέθεσε πως, μετά τη δημοσίευση της πρόσκλησης στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Πρότυπου Συμβολαίου Αναλογικού Καταμερισμού στην ιστοσελίδα του υπουργείου, άρχισαν ήδη να υποβάλλονται διευκρινιστικές ερωτήσεις από ενδιαφερόμενες εταιρείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: