www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ιδρύουν μεταφορικές εταιρείες πέρα από τα σύνορα!

Την εξ αποστάσεως – με το ταχυδρομείο – ίδρυση μεταφορικών εταιρειών με έδρα τη Βουλγαρία και την Κύπρο καταγγέλλει η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ). Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Απόστολο Κενανίδη, την ίδρυση των συγκεκριμένων μεταφορικών εταιρειών «αναλαμβάνουν έναντι αδράς αμοιβής κάποιοι αετονύχηδες, που διαφημίζουν μάλιστα το έργο τους αυτό και στο Διαδίκτυο»!


Η ΟΦΑΕ επισημαίνει ότι κάτι τέτοιο δημιουργεί ουσιαστικά προβλήματα στην αγορά, αφού νοθεύεται ο ανταγωνισμός και ανακύπτουν σοβαρά ζητήματα ασφάλειας και δημοσίου συμφέροντος. 

Οι ιδιοκτήτες των φορτηγών καλούν την Πολιτεία να λάβει μέτρα αμέσως. Ηδη για το πρόβλημα των ελλιπών ελέγχων στην Βουλγαρία οι ιδιοκτήτες φορτηγών έχουν ενημερώσει και το υπουργείο Μεταφορών, ενώ – σύμφωνα με τον κ. Κενανίδη – και οι ελεγκτικές
Αρχές της Βουλγαρίας, όταν είχαν κληθεί πριν από περίπου δύο χρόνια να κάνουν ελέγχους στα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και της Πάτρας, είχαν παραδεχτεί ότι στο 90% των φορτηγών με βουλγαρικές πινακίδες είχαν εντοπιστεί παραβάσεις.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μεταφορών η διευθέτηση του συγκεκριμένου ζητήματος αποτελεί προτεραιότητα, ενώ το προσεχές διάστημα θα υπάρξουν και σχετικές πρωτοβουλίες ώστε να μη διογκωθεί το πρόβλημα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: