www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Σε τήρηση των συμφωνηθέντων και μετά τις εκλογές εμμένει ο Σόιμπλε


Στη διασφάλιση της τήρησης των συμφωνηθέντων από τις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις και μετά τις εκλογές, εμμένει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Η βοήθειά μας έχει μακροπρόθεσμη βάση και το ίδιο πρέπει να ισχύει και γα τις μεταρρυθμίσεις», σημειώνει σε συνέντευξή του στην «Ostsee Zeitung».

Επισημαίνει μάλιστα ότι το τελευταίο διάστημα, διαπιστώθηκε πως είναι πιο εύκολο να υπόσχεται κανείς, παρά να εφαρμόζει. «Αυτό είναι πρόβλημα», προσθέτει.

Εκφράζει, πάντως, την κατανόησή του για τους φόβους και τις ανασφάλειες των Ελλήνων πολιτών, αλλά υπενθυμίζει ότι οι Γερμανοί πολιτικοί έχουν ευθύνη έναντι του γερμανικού κοινοβουλίου και
των Γερμανών φορολογουμένων.

Από την πλευρά του ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, Γιαν Κις ντε Γέγκερ, αναφέρεται στο ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας για τη νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα μετά τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών.

«Ιδανικά, θα ήθελε κανείς να έχει να κάνει με μία ηγεσία για την οποία θα ξέρει ότι θα υποστηρίξει το πακέτο βοήθειας μετά τις εκλογές», σημειώνει σε συνέντευξή του στην ολλανδική οικονομική εφημερίδα Financieele Dagblad και προσθέτει: «Για το λόγο αυτόν είναι προτιμότερο να περιμένουμε μέχρι μετά τις εκλογές. Τότε θα μπορούμε να διαπραγματευθούμε αυτή τη δέσμευση με τη νέα κυβέρνηση».

Ο Γιαν Κις ντε Γέγκερ δηλώνει ακόμη ότι η Ελλάδα δεν έχει λάβει όλα τα μέτρα που έχουν ζητηθεί σε αντάλλαγμα της οικονομικής βοήθειας. «Απλώς οι όροι μας δεν έχουν εκπληρωθεί».

Ερωτηθείς τέλος εάν θεωρεί ότι μία συμφωνία θα υπογραφεί με την ελληνική ηγεσία πριν από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές του Απριλίου, απαντά ότι «η εμπιστοσύνη βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: