www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΗ: Μεσοσταθμική αύξηση 7% στα τιμολόγια υψηλής τάσης


Μεσοσταθμική αύξηση 7% στα τιμολόγια υψηλής τάσης, από το Μάρτιο, ανακοίνωσε σήμερα η ΔΕΗ, επισημαίνοντας ότι τα συγκεκριμένα τιμολόγια παραμένουν «παγωμένα» από τον Ιούλιο του 2008.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Επιχείρηση, οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας για τους πελάτες υψηλής τάσης παρέμειναν «παγωμένες» από τον Ιούλιο του 2008, παρά τη μεγάλη άνοδο που σημείωσαν οι διεθνείς τιμές καυσίμων και οι τιμές αγορών ηλεκτρικής ενέργειας στην χονδρεμπορική αγορά το 2011 και το 2012.

«Τα νέα τιμολόγια υψηλής τάσης θα πρέπει να αντιπροσωπεύουν, τουλάχιστον, το κόστος της Επιχείρησης», τονίζει η ΔΕΗ, διευκρινίζοντας ότι τα κοστολογικά στοιχεία των τιμολογίων υψηλής τάσης είχαν τεθεί υπόψη της ΡΑΕ ήδη από τον Απρίλιο του
2011 και τον Ιούνιο ολοκληρώθηκε ο έλεγχος τους.

Η ΔΕΗ  αναφέρει επίσης ότι βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με τους πελάτες υψηλής τάσης από τον Ιανουάριο του 2011 και ικανοποίησε σχεδόν το σύνολο των αιτημάτων τους.

Η μεσοσταθμική μεταβολή των τιμολογίων για το 2012 είναι της τάξης του 7%, ενώ για αρκετούς πελάτες προκύπτουν μειώσεις.

Η Επιχείρηση προσθέτει στην ανακοίνωσή της ότι το γεγονός πως οι πελάτες που τροφοδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης (πρόκειται για περίπου είκοσι μεγάλες βιομηχανίες) παραμένουν στη ΔΕΗ ενώ έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν άλλον προμηθευτή ή να πραγματοποιήσουν απευθείας εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας, «επιβεβαιώνει την ανταγωνιστικότητα των νέων τιμολογίων της ΔΕΗ για το 2012».

Δεν υπάρχουν σχόλια: