www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ο καιρός στις 28.02.2012


Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα από τη Μαγνησία και νοτιότερα, την Ανατολική Πελοπόννησο, την Εύβοια, τη Χαλκιδική και τα νησιά του Αιγαίου, περιμένουμε την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Χαλκιδικής, του Βορείου Αιγαίου και της Ανατολικής Στερεάς. Στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα πάντως ο καιρός θα είναι καλός αλλά με έντονο κρύο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -7 έως 6 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από -2 έως 9 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από -3 έως 4 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 7 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 5 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις βορείων διευθύνσεων άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο με σταδιακή εξασθένηση σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις, από βορρά προς νότο, από το μεσημέρι και μετά. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, με εξασθένηση τη νύχτα.

Αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Κατά περιόδους θα χιονίζει και στα βόρεια προάστια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 6 βαθμούς αλλά στα βόρεια και ανατολικά του νομού θα είναι 3-4 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και τοπικά στα ανατολικά το πρωί πολύ θυελλώδεις αλλά σταδιακά θα πέσει η έντασή τους στα 5-6 μποφόρ.

Παροδικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και έντονο κρύο, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: