www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Στις 22 Φεβρουαρίου καταθέτει ως ύποπτος ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ


Στον οικονομικό εισαγγελέα, που ερευνά τις καταγγελίες για τεχνητή διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009, καλείται να καταθέσει ως ύποπτος στις 22 Φεβρουαρίου ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου.

Η δικογραφία για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ έχει ήδη σταλεί στη Βουλή, καθώς οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς έκριναν ότι από τα στοιχεία που συνέλεξαν, προέκυψαν ενδείξεις για ενδεχόμενες ευθύνες υπουργών της προηγούμενης κυβέρνησης.

Ο κ. Γεωργίου καλείται ως ύποπτος για τη διάπραξη αδικήματος στην υπόθεση που αφορά τη διερεύνηση των καταγγελιών του πρώην μέλους του ΔΣ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ζωής Γεωργαντά, για σκόπιμη και με την
υπόδειξη της EUROSTAT, διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος, προκειμένου να επιβληθούν επιπλέον, δυσμενέστερα, οικονομικά μέτρα στη χώρα.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η καταγγέλλουσα καθηγήτρια Οικονομετρίας, «σκοπίμως και εν μέσω πιέσεων της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής, η ΕΛΣΤΑΤ, με μη επιστημονικές μεθόδους, διόγκωσε το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009, από περίπου 12- 13% σε 15,4%, με στόχο να επιβληθούν στη χώρα περισσότερα και σκληρότερα δημοσιονομικά μέτρα».

Ο κ. Γεωργίου είχε κληθεί, πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, ως ύποπτος από τον κ. Πεπόνη. Ωστόσο, ουδέποτε έδωσε κατάθεση, καθώς ανέκυψε το θέμα με τις παραιτήσεις των δύο οικονομικών εισαγγελέων, οι οποίοι, με πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, παρέμειναν στις θέσεις τους.

Με πρόσφατο αίτημά του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ ζητούσε να καταθέσει στον κ. Πεπόνη, καθώς ο οικονομικός εισαγγελέας δεν είχε δεχθεί να λάβει κατάθεσή του, θεωρώντας πως ο κ. Γεωργίου είχε απολέσει την ιδιότητα του υπόπτου, μετά τη διαβίβαση των στοιχείων στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: