www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Στον ανακριτή 19χρονος για συμμετοχή στις λεηλασίες της 12ης/2


Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία ταυτότητας και τη φωτογραφία 19χρονου συλληφθέντος για συμμετοχή στα επεισόδια και τις λεηλασίες καταστημάτων της 12ης Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο νεαρός συνελήφθη στην πλατεία Συντάγματος την ώρα που διαπραγματευόταν την πώληση κλοπιμαίων από τα λεηλατημένα καταστήματα, ενώ σε σπίτι φίλης του βρέθηκαν κλοπιμαία η αξία των οποίων φθάνει στις 20.000 ευρώ.


Όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., τα στοιχεία και η φωτογραφία του 19χρονου δίνονται στη δημοσιότητα μετά από σχετική εισαγγελική Διάταξη. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής συνολικής αξίας άνω των 73.000 ευρώ, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας - καταστήματος που εδρεύει στην
ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, καθώς και για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο νεαρός μαζί με μία 17χρονη φίλη του, υπήκοο Ουκρανίας, προ 9ημέρου (12-2-2012, ημέρα Κυριακή) λεηλάτησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της 12ης/2 κατάστημα φωτογραφικών και ηλεκτρονικών ειδών στην περιοχή των Εξαρχείων, αφαιρώντας διάφορα προϊόντα.

Αμφότεροι συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου (18/2) στο κέντρο της Αθήνας, την ώρα που διαπραγματεύονταν την πώληση μιας φωτογραφικής μηχανής και ενός ψηφιακού μετρητή απόστασης, τα οποία είχαν αφαιρεθεί από το κατάστημα κατά τη διάρκεια της λεηλασίας του.

Επιπλέον σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, στο σπίτι της 17χρονης στην περιοχή των Εξαρχείων, βρέθηκαν άλλες τέσσερις φωτογραφικές μηχανές, ένας φωτογραφικός φακός και ένα μονόκυαλο, που είχαν αφαιρεθεί από το συγκεκριμένο κατάστημα.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη η αξία τους ανέρχεται περίπου σε 20.000 ευρώ. Η συνολική αξία των εμπορευμάτων και άλλων αντικειμένων που αφαιρέθηκαν από το κατάστημα κατά τη λεηλασία του, ανέρχεται στο ποσό των 120.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται οι ζημιές που υπέστη ο χώρος του καταστήματος.

Ο 19χρονος και η 17χρονη φίλη του οδηγήθηκαν την περασμένη Κυριακή (19/2) στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και στη συνέχεια παραπέμφθηκαν στον ανακριτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: