www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

΄Αγνοια για τη 15ήμερη παράταση δηλώνει η Κομισιόν


«Δεν γνωρίζω να έχει τεθεί αίτημα από την ελληνική πλευρά πρόσθετης χρονικής προθεσμίας», ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του επιτρόπου Ρεν, στο ερώτημα αν το Eurogroup θα κάνει δεκτή τη δεκαπενθήμερη παράταση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για το ζήτημα των επικουρικών συντάξεων.

«Δεν είμαι ενήμερος για καμία παράταση. Ειλικρινά, δεν νομίζω ότι έχει ενημερωθεί κανείς για αυτό», είπε ο Αμαντέου Αλταφάζ και παράλληλα απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη σχετικά με την απόφαση που θα λάβει το αποψινό Eurogroup.

Ερωτηθείς αν το συμβούλιο υπουργών Οικονομικών έπρεπε να γίνει σήμερα, απάντησε ότι η σημερινή σύγκληση του Eurogroup είναι απαραίτητη, προκειμένου να γίνει αποτίμηση της όλης
κατάστασης σε πολιτικό επίπεδο.

Καταλήγοντας, ο Αλταφάζ επανέλαβε ότι τα χρονικά περιθώρια για την ολοκλήρωση του πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα είναι πολύ σφιχτά και παρατήρησε πως όλοι εργάζονται έχοντας το χρόνο απέναντί τους.

Να συμφωνήσει πιο γρήγορα σε ένα σχέδιο λιτότητας κάλεσε την Αθήνα και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε.

«Το μέλλον της Ελλάδας είναι πλέον στα χέρια των Ελλήνων, των Ελλήνων και όσων βρίσκονται στην εξουσία στην Ελλάδα», υπογράμμισε ο Βεστερβέλε σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.

«Ο χρόνος πιέζει για την εξεύρεση λύσεων και το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη και την Ευρώπη εξαρτάται από την ίδια την Ελλάδα», πρόσθεσε.

«Η Γερμανία έχει δείξει την αλληλεγγύη της σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οπότε έχει το δικαίωμα να περιμένει από την Ελλάδα να αναλάβει τις ευθύνες της», υπογράμμισε ο Βεστερβέλε.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα, μετά το πέρας των ολονύκτιων διαβουλεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι απομένουν ζητήματα που πρέπει να διευκρινιστούν μέχρι την ώρα που θα συνεδριάσει το Eurogroup.

Μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής υπογράμμισε την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας με την τρόικα για το νέο δάνειο των 130 δισ. ευρώ, ώστε η χώρα να αποφύγει τη χρεοκοπία.

«Το μείζον αυτή τη στιγμή είναι να πετύχουμε τη συμφωνία», δήλωσε ο κ. Καψής. «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε πίσω...χρειαζόμαστε αυτή τη συμφωνία, διαφορετικά το εναλλακτικό το να μην προχωρήσει θα έχει τεράστιο κόστος», πρόσθεσε.

«Θα είναι λίγο κωμικοτραγικό για μια διαφωνία που αφορά 300 εκατ. ευρώ να μπορεί να χάσουμε τις προθεσμίες του Μαρτίου και να μην προλάβουμε την αναδιάρθρωση του χρέους για το Μάρτιο», είπε ο κ. Καψής.

Δεν αναμένει αποφάσεις στο αποψινό Eurogroup το Βερολίνο
Το πρωί αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης εκτίμησε ότι απόψε οι υπουργοί Οικονομικών δεν θα λάβουν αποφάσεις όσον αφορά το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας. Όπως είπε, «δεν θα ληφθεί απόφαση, γιατί δεν υπάρχει το έδαφος για κάτι τέτοιο ακόμη».


Δεν υπάρχουν σχόλια: