www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Στη Βουλή στοιχεία για εμβάσματα πολιτικών άνω των 100.000 ευρώ


Πολιτικά πρόσωπα ή συγγενείς πολιτικών προσώπων που έχουν προβεί εντός του 2011 σε εμβάσματα μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ προς το εξωτερικό έχει εντοπίσει το Υπουργείο Οικονομικών μετά από σχετικές διασταυρώσεις στοιχείων, όπως δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος.

Γνωστοποίησε ότι τα ονόματα θα οριστικοποιηθούν μέσα στην ημέρα και θα δοθούν στον πρόεδρο της Βουλής και τον πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου Πόθεν Έσχες των βουλευτών προκειμένου να κληθούν τα εν λόγω πρόσωπα από την Επιτροπή να δώσουν εξηγήσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι τα ονόματα δεν θα δοθούν στη δημοσιότητα πριν προηγηθεί η διαδικασία της ακρόασής τους στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής καθώς, όπως είπε,
μπορεί να είναι αθώες ή ανώδυνες οι περιπτώσεις.

Η αναφορά του κ. Βενιζέλου έγινε με αφορμή τοποθέτηση του προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου, σχετικά με το βουλευτή που φέρεται να έβγαλε στο εξωτερικό ποσό ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Πετσάλνικος ανέφερε ότι επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Π. Νικολούδης, ο οποίος προέβη στη σχετική καταγγελία.

Όπως είπε, ο κ. Νικολούδης του ανέφερε ότι δεν διαπιστώνεται κάποιο αδίκημα. Ωστόσο, ο κ. Πετσάλνικος υπογράμμισε ότι «σαφώς αυτή είναι η πλευρά της νομιμότητας αλλά υπάρχει και η πλευρά της δεοντολογίας». «Θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συνεπείς σε αυτά που λέμε στον ελληνικό λαό», τόνισε.

Ως εκ τούτου, ο πρόεδρος της Βουλής ζήτησε να ενημερωθεί από το υπουργείο Οικονομικών εάν στις λίστες των Ελλήνων καταθετών στο εξωτερικό περιλαμβάνεται έμβασμα 1 εκατ. ευρώ.

Την παραίτηση του βουλευτή ζητεί η ΝΔ
Να παραιτηθεί του βουλευτικού του αξιώματος καλεί η ΝΔ το βουλευτή που φέρεται να μετέφερε σε τραπεζικό λογαριασμό στο εξωτερικό ποσό ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ.

«Από τους πολιτικούς σήμερα δεν ζητείται απλώς η νομιμότητα. Ζητείται το παράδειγμα. Η συγκεκριμένη συμπεριφορά στέλνει λάθος μήνυμα. Όποιος ή όποια και αν είναι, οφείλει να παραιτηθεί του βουλευτικού αξιώματος», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: