www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Λήμνος: Διαμαρτυρία για την παράταση δρομολόγησης του «Αqua Maria»


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την απόφαση του υφυπουργού Ναυτιλίας να παρατείνει τη δρομολόγηση του πλοίου «Aqua Maria» μέχρι τις 31 Μαρτίου 2012 (δρομολόγιο Καβάλα - Λήμνος - Καβάλα), πραγματοποίησαν κάτοικοι της Λήμνου στο λιμάνι της Μύρινας, εμποδίζοντας το πλοίο να δέσει.

«Ο λαός της Λήμνου "αποχαιρέτησε" σήμερα το Aqua Maria, το 40χρονο σαπιοκάραβο που ταλαιπωρεί εδώ και έναν χρόνο τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού μας», τόνισε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης
Χατζηδιαμαντής. «Συνεχίζουμε τον αγώνα μας διεκδικώντας το αυτονόητο. Απαιτούμε από τον υφυπουργό, Αδωνι Γεωργιάδη και την κυβέρνηση να εξασφαλίσουν ένα καράβι για τη Λήμνο. Ένα καράβι που θα ανταποκρίνεται, έστω στοιχειωδώς, στις ανάγκες των κατοίκων του νησιού μας», πρόσθεσε ο κ. Χατζηδιαμαντής διαμηνύοντας:

«Εφαρμόστε, επιτέλους, τις συμβάσεις που υπογράψατε, τους νόμους της ελληνικής πολιτείας, σεβαστείτε τα χρήματα των φορολογούμενων και τηρήστε τις επιταγές του Συντάγματος για την ισονομία των νησιωτών. Η Λήμνος δεν επαιτεί. Απαιτεί και διεκδικεί το δίκαιο της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: