www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

«Σε κίνδυνο η χώρα μέχρι να ολοκληρωθεί το PSI»

Δραματική αλλά και με εμφανή προσπάθεια να δώσει τόνους αισιοδοξίας με εκφράσεις όπως « η Ελλάδα μπορεί να εκπλήξει ξανά» ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος μίλησε σήμερα μια ιδιαίτερη κρίσιμη ημέρα σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

« Έχουμε πλήρη επίγνωση της κρισιμότητας της κατάστασης» τόνισε ο πρωθυπουργός και συνέχισε αναφέροντας πώς «μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που προανέφερα, δηλαδή το PSI και η ψήφιση της νέας δανειακής συμφωνίας, η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με οξείς οικονομικούς κινδύνους. Μόνο όταν έχουν κλείσει επιτυχώς οι δύο αυτές διαδικασίες θα μπορούμε να πούμε ότι η χώρα πατάει πια σε στέρεο έδαφος.»

«Πρωταρχική προϋπόθεση προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους δανειστές με
τρόπο επωφελή για την Ελλάδα είναι» όπως σημείωσε ο κ. Παπαδήμος «η κυβέρνησή να έχει κλείσει όλα τα εκκρεμή κεφάλαια των δεσμεύσεων που έχουμε αναλάβει απέναντι στους εταίρους και τους διεθνείς οργανισμούς που μας χρηματοδοτούν.

Αυτή είναι η απόλυτη προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης συνεργασίας και των πολιτικών δυνάμεων που την στηρίζουν» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα παραδέχθηκε ότι «παρά το μέγεθος της προσπάθειας, τα ως τώρα αποτελέσματα υπολείπονται των φιλοδοξιών μας. Κατά τους επόμενους 2 μήνες η κυβέρνηση θα προχωρήσει με αποφασιστικότητα στην ολοκλήρωση των υποχρεώσεων που εκκρεμούσαν απέναντι στους εταίρους και τους διεθνείς οργανισμούς.

Ο προϋπολογισμός του 2012 είναι ιδιαίτερα φιλόδοξος, με στόχο, όπως είπα, ένα μικρό πρωτογενές πλεόνασμα. Προϋπόθεση για να επιτύχουμε είναι η διατήρηση του πνεύματος εθνικής ενότητας που οδήγησε στην παρούσα κυβέρνηση συνεργασίας.

Εκφράζει η κυβέρνηση αυτή, την αποφασιστικότητα της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού να διατηρήσει τη χώρα στο δρόμο της ευρωπαϊκής σταθερότητας, στην Ευρωπαϊκή οικογένεια των κοινών υπερεθνικών θεσμών και του κοινού νομίσματος.

Και εκφράζει επίσης τη δέσμευση να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις που αναλάβαμε απέναντι στους εταίρους μας, και να αξιοποιήσουμε αυτή την κρίση ως ευκαιρία να διορθώσουμε την οικονομία μας και να την καταστήσουμε ανταγωνιστική».

Δεν υπάρχουν σχόλια: