www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

H συνομιλία που «καίει» τον καπετάνιο του Concordia

Την ώρα, που ο αριθμός των νεκρών από τη ναυτική τραγωδία του Costa Concordia ανεβαίνει δραματικά φθάνοντας στους 11, ενώ 24 είναι οι αγνοούμενοι, προκαλεί σοκ στην κοινή γνώμη η απομαγνητοφώνηση της συνομιλίας μέσω ασύρματου μεταξύ ενός λιμενικού και του Ιταλού καπετάνιου του κρουαζιερόπλοιου, Francesco Schettino.

Από τη συνομιλία γίνεται φανερό ότι ο καπετάνιος αρνείται να επιβιβαστεί ξανά στο υπό βύθιση κρουαζιερόπλοιο, όπως τον διατάζει το Λιμενικό. Όπως μεταδίδει το Reuters, η συνομιλία των δύο ανδρών δημοσιεύθηκε σε μια ιταλική εφημερίδα, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί από την ακτοφυλακή.

Λιμενικός: Υπάρχουν άνθρωποι που κατεβαίνουν από τη σκάλα στην πλώρη του πλοίου. Πήγαινε πίσω, από την αντίθετη πλευρά, ανέβα πάλι πάνω στο πλοίο και πες μου πόσοι άνθρωποι βρίσκονται
επάνω.

Λιμενικός: Κοίτα Schettinο, εσύ μπορεί να έσωσες των εαυτό σου από τη θάλασσα, ωστόσο θα σε κάνω να το μετανιώσεις. Θα σε κάνω να το πληρώσεις αυτό. Γ...το, ανέβα πάλι πάνω στο πλοίο!

Schettino: Σε παρακαλώ...

Λιμενικός: Να μην με παρακαλάς. Πήγαινε πάλι πίσω. Δεσμεύσου ότι θα ανέβεις στο καράβι!

Schettino: Βρίσκομαι σε μια βάρκα διάσωσης, είμαι εδώ κάτω. Δεν πηγαίνω πουθενά. Είμαι εδώ.

Λιμενικός: Αρνείσαι καπετάνιε να ανέβεις πάλι στο πλοίο; Πες μου τους λόγους, που δεν επιστρέφεις..

Schettino: ... υπάρχει μια ακόμα βάρκα διάσωσης...

Ο καπετάνιος λαμβάνει πάλι εντολή επιβίβασης στο πλοίο και απαντά «ανεβαίνω πάνω». Ωστόσο, δεν είναι βέβαιο ότι το έκανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: