www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Βρείτε θέση πάρκινγκ από το κινητό σας

«Υπερασπιστές του πάρκινγκ» γίνονται τέσσερις Έλληνες προγραμματιστές που σχεδίασαν μια εφαρμογή, μέσω κινητού, για να μας βοηθήσουν να βρίσκουμε θέσεις στάθμευσης χωρίς να χρειάζεται να ψάχνουμε για πολύ ώρα.

Η εφαρμογή «Parking Defenders» είναι «παιδί» των Κώστα Αρκάδα, Ιωάννη Κατσιώτη, Νίκο και Όθωνα Αντωνίου θα είναι διαθέσιμη στους χρήστες των I-phones, αλλά και σε όσους διαθέτουν κινητά με λειτουργικά Android και Windows, το Φεβρουάριο. Σε πρώτη φάση θα αφορά στην Αθήνα, ενώ σταδιακά θα επεκταθεί και σε άλλες ελληνικές πόλεις.

Οι χρήστες ανταλλάσσουν δημόσιες και ελεύθερες θέσεις στάθμευσης και έτσι, ένας οδηγός που προτίθεται να ξεπαρκάρει άμεσα -το αργότερο μέσα σε 15 λεπτά- ενημερώνει τους υπόλοιπους
χρήστες που αναζητούν πάρκινγκ στην ίδια περιοχή για το σημείο, στο οποίο βρίσκεται, προκειμένου να πάρουν τη θέση του.

Η εφαρμογή, που θα διατίθεται δωρεάν, βασίζεται στην ανταλλαγή πόντων. Ο χρήστης, που δίνει τη θέση παρκαρίσματός του κερδίζει πόντους, τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιήσει όταν θα θελήσει να καταλάβει μία κενή θέση. Επίσης, θα υπάρχει και η δυνατότητα αγοράς πόντων, για όσους θέλουν να αναζητήσουν θέσεις περισσότερες φορές.

Οι τέσσερις προγραμματιστές δημιούργησαν την εφαρμογή το περασμένο καλοκαίρι κατά τη διάρκεια του «1ου App Camp,» σεμιναρίου προγραμματισμού για εφαρμογές κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η ομάδα διακρίθηκε στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας «Aegean Startups», που διοργάνωσε τον περασμένο Νοέμβριο το Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: