www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Διάψευση πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος για την υπ. Παιδείας


Ψευδές και παραπλανητικό χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας το σημερινό (10/01/2012) πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» με τίτλο: «Με first class στο Ισραήλ η Αννα».

Όπως διαβεβαιώνεται, τόσο η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, όσο και οι δυο συνεργάτες της που τη συνοδεύουν, ταξίδεψαν σε οικονομική θέση, όπως προκύπτει και από τα συνημμένα έγγραφα και το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

«Δυστυχώς», τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, «όσον αφορά τα κίνητρα και τις στοχεύσεις του συγκεκριμένου δημοσιεύματος, ο κιτρινισμός, ο λαϊκισμός
και η δημαγωγία, για μια ακόμη φορά, περισσεύουν».

Σε άλλη ανακοίνωση του υπουργείου διευκρινίζεται επίσης ότι σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1 του ν. 2685/99 ΦΕΚ 35Α/18.2.99, οι υπουργοί κατά την μετακίνησή τους δικαιούνται Α' θέση σε μεταφορικά μέσα. Ωστόσο, επισημαίνεται, η υπουργός Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου ταξιδεύει οικονομική θέση και αυτό, σημειώνεται, προκύπτει για το συγκεκριμένο ταξίδι από την δέσμευση του ποσού για τα εισιτήρια, το ύψος των οποίων ανέρχεται σε 850 ευρώ συνολικά για τις κυρίες Διαμαντοπούλου και Χατζηανδρέου και τον κ. Μαστρογεωργίου, όπως επίσης και από άλλα ταξίδια της υπουργού.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται πως η υπηρεσία που εκδίδει την απόφαση μετακίνησης πάντα καθορίζει τα οριζόμενα στη σχετική νομοθεσία και η εκκαθάριση της δαπάνης πραγματοποιείται μετά την προσκόμιση των σχετικών παραστατικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: