www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Προσοχή σε τουρκικά κέρματα που μοιάζουν πολύ με εκείνα του ευρώ

Είναι ίδια στην εμφάνιση, αλλά έχουν διαφορετική αξία. Ο λόγος για τα τουρκικά κέρματα που μοιάζουν πολύ με εκείνα του ευρώ και τα οποία έχουν κάνει «απόβαση» στο νησί της Ρόδου.


Το κέρμα των 2 ευρώ μοιάζει πολύ με εκείνο της μιας τουρκικής λίρας, με αποτέλεσμα να εξαπατούνται δεκάδες καταστηματάρχες του νησιού και ιδιαίτερα όσοι διατηρούν επιχειρήσεις στο λιμάνι της Ρόδου.

Τα τουρκικά κέρματα άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους πριν από μερικούς μήνες στην αγορά της Ρόδου, γεγονός που έχει θέσει σε ετοιμότητα καταστηματάρχες, καταναλωτές αλλά και τις Αρχές του νησιού. Η γειτονική χώρα διαθέτει από το 2009 νέο νόμισμα, τη νέα
τουρκική λίρα (Yeni Turk Lirasi), που αντικατέστησε την παλιά, η οποία υποτιμήθηκε.

Κοιτάζοντας το νέο τουρκικό νόμισμα συνειδητοποιεί κανείς ότι μοιάζει πολύ με το κέρμα των 2 ευρώ. Αν συγκριθούν τα δύο νομίσματα οπτικά, έχουν ακριβώς την ίδια εμφάνιση, ένα δαχτυλίδι νικελίου γύρω από τον χαλκό, αλλά και σχεδόν το ίδιο μέγεθος.

Η αξία τους όμως είναι διαφορετική. Γι αυτό οι αρχές του νησιού εφιστούν την προσοχή σε καταναλωτές και καταστηματάρχες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναλλαγές τους, αφού με το πέρασμα των ημερών παρατηρούνται όλο και περισσότερα νομίσματα τουρκικής προέλευσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: