www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Την Παρασκευή η κηδεία του Θόδωρου Αγγελόπουλου


Στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής θα κηδευτεί από το Α΄ Νεκροταφείο ο μεγάλος έλληνας σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Γιάννης Ροτζιώκος διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση ώστε να διευκρινιστεί αν υπήρξε καθυστέρηση του ασθενοφόρου που παρέλαβε τον βαριά τραυματισμένο Αγγελόπουλο το βράδυ της Τρίτης. Έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί η Τροχαία Κορυδαλλού.

Ο 77χρονος δημιουργός βρισκόταν στον περιφερειακό δρόμο της Δραπετσώνας για τα γυρίσματα του τελευταίου μέρους της τριλογίας του με τίτλο «Η άλλη θάλασσα».

Ενώ επιχειρούσε να διασχίσει τον δρόμο, λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα της Τρίτης, παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα που οδηγούσε ειδικός φρουρός ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Φαλήρου με συντριπτικά κατάγματα, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εσωτερική αιμορραγία και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Οι γιατροί
έδωσαν μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, αλλά δυστυχώς λίγο πριν από τα μεσάνυχτα εξέπνευσε.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, από την εταιρεία παραγωγής της ταινίας είχε υποβληθεί αίτημα για λήψη μέτρων στην περιφερειακή οδό Δραπετσώνας, για τη διευκόλυνση των γυρισμάτων.

Για το λόγο αυτό, η Τροχαία είχε διακόψει το ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά, στο πρώτο τούνελ της οδού, τοποθετώντας κώνους και προειδοποιητικά φαναράκια, ενώ στο σημείο υπήρχε και περιπολικό.

Ωστόσο, όπως λένε αρμόδιοι αξιωματικοί, ο 77χρονος σκηνοθέτης, μαζί με ένα μέλος του συνεργείου, διέσχισε το δρόμο στο αντίθετο ρεύμα προς Κερατσίνι, προκειμένου να εξετάσει κάποια χαμόσπιτα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τα γυρίσματα της ταινίας.

Τη μοιραία εκείνη στιγμή, έπεσε πάνω του η μοτοσικλέτα, την οποία οδηγούσε ειδικός φρουρός εκτός υπηρεσίας και επέβαινε μία κοπέλα.

Το ασθενοφόρο έφθασε μετά από 45 λεπτά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, «ο σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος μεταφέρθηκε με δική του βούληση στο νοσοκομείο «Μετροπόλιταν»», ενώ σύμφωνα με τον κ. Ροτζιώκο, το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο απλώς πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες στον σκηνοθέτη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες συνεργατών του, στο σημείο έφθασε ασθενοφόρο έπειτα από 45 λεπτά.
Μέλη της ομάδας του κινηματογραφικού του συνεργείου ανέφεραν ότι χρειάστηκε να γίνει τηλεφώνημα στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο προκειμένου να παρέμβει για την ταχεία έλευση του ασθενοφόρου.

Στην αρχή πάντως – και σύμφωνα με τους ίδιους αυτόπτες μάρτυρες – ο Αγγελόπουλος, αν και είχε υποστεί σοκ από το χτύπημα, διατηρούσε τις αισθήσεις του και μπορούσε να ανταλλάξει μερικές φράσεις με τα μέλη του συνεργείου.

Ο ειδικός φρουρός που οδηγούσε την μοτοσικλέτα τραυματίστηκε και ο ίδιος και διακομίστηκε στο Αττικό Νοσοκομείο. Μετά τις πρώτες βοήθειες που του παρασχέθηκαν έφυγε για το σπίτι του.



Δεν υπάρχουν σχόλια: