www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Προβλήματα με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

«Αρρυθμίες» αναμένεται να επικρατήσουν σήμερα στα δρομολόγια των πλοίων εξαιτίας της συμμετοχής πέντε ναυτεργατικών σωματείων στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας.

Τα ναυτεργατικά σωματεία που συμμετέχουν στην κινητοποίηση είναι αυτά της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο Στέφενσων», της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης
Μαγείρων Ναυτικού (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών- Ναυαγοσωστικών και της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ.

Η πλειοψηφία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε να μη συμμετάσχει απορρίπτοντας την πρόταση με 8 κατά και 2 λευκά σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της.

«Πάνω από ένα χρόνο διατηρείται το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης, οι στρατιές των ανέργων διογκώνονται, ενώ ελάχιστοι ναυτεργάτες παίρνουν ακόμα και αυτό το επίδομα ντροπής των 295 ευρώ, χωρίς κοινωνικοασφαλιστική προστασία. Οι ναυτεργάτες θα βρίσκονται στους καταπέλτες των πλοίων στις 17 Γενάρη» αναφέρουν τα σωματεία στην ανακοίνωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: