www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Έρχονται ποινικές διώξεις για τον Λαυρεντιάδη


Το «ναυάγιο» στη συμφωνία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη με τη νέα Proton Bank για την επιστροφή των δανείων σηματοδοτεί και νέες δικαστικές περιπέτειες τον επιχειρηματία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ποινική έρευνα για την υπόθεση αναμένεται να κλείσει τις προσεχείς ημέρες με τον εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση να συντάσσει πόρισμα ζητώντας πιθανότατα την άσκηση κακουργηματικών διώξεων.

Το πρωί της Δευτέρας προσήλθαν στον εισαγγελέα οι συνήγοροι του επιχειρηματία προκειμένου να λάβουν και νέα προθεσμία, ενώ ήδη είχαν πάρει σειρά προθεσμιών όλο αυτό το χρονικό διάστημα, κάτι ωστόσο που δεν έγινε δεκτό.

Είχε προηγηθεί η αδιέξοδη διαπραγμάτευση του κ. Λαυρεντιάδη με την τράπεζα που έληξε χωρίς συμφωνία για την επιστροφή των δανείων ύψους περίπου 393 εκατομμυρίων ευρώ που ελήφθησαν από εταιρίες εμμέσου ή αμέσου ενδιαφέροντος του επιχειρηματία την εποχή που ο ίδιος ήταν πρόεδρος
του ΔΣ της τράπεζας και χαρακτηρίζονται ως «επισφαλή». Όπως ανακοίνωσε το ΔΣ της τράπεζας η οποία απέρριψε την προσφορά του επιχειρηματία, η διαφωνία αφορούσε τον τρόπο και το χρόνο καταβολής και όχι το ύψος του ποσού που θα επιστραφεί, το οποίο δεν αμφισβητεί πλευρά Λαυρεντιάδη.

Έτσι, μετά και τη μη εμφάνιση του επιχειρηματία ενώπιον του εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση ώστε να δώσει εξηγήσεις, ο φάκελος της δικογραφίας αναμένεται να κλείσει. Τις επόμενες ημέρες ο εισαγγελέας θα συντάξει το πολυσέλιδο πόρισμα του, χωρίς να έχει δώσει τελικά εξηγήσεις ο επιχειρηματίας.

Το συνολικό ποσό των δανείων (σε παλιά και νέα Proton) υπολογίζεται ότι φτάνει τα 700 εκατ. ευρώ ενώ ήδη ο κ. Λαυρεντιάδης έχει επιστρέψει στην τράπεζα 51 εκατ. ευρώ. Σε βάρος του, έχουν κατατεθεί μηνύσεις τόσο από την παλιά όσο και από τη νέα Proton Bank οι οποίες θα παραστούν ως πολιτική αγωγή στην εξέλιξη της ποινικής διαδικασίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: