www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Ανοίγουν το δρόμο για μισθούς Βουλγαρίας!

Το κόλπο είναι στημένο και στα μέτρα τους. Ποιο κόλπο; Το colpo grosso με τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα. Τον κατώτατο, τον 13ο και τον 14ο.

Αυτούς τους μισθούς που αποτελούσαν μία από τις πολλές... κόκκινες (κοκκίνισε το μάτι μας) γραμμές και της προηγούμενης κυβέρνησης και της, υβριδικού χαρακτήρα, σημερινής. Ο επικεφαλής της οποίας, Λουκάς Παπαδήμος, έχει δηλώσει ότι οι μειώσεις στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα δεν είναι προαπαιτούμενο για την τρόικα.

Όμως, όπως συμπεραίνουμε από τα
τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών, είναι ζητούμενο από τους εργοδότες (ΣΕΒ κλπ).

Και τονίζεται ότι έτσι και οι κοινωνικοί εταίροι δεν συμφωνήσουν, θα επιβληθεί παρέμβαση νομοθετικά. Δηλαδή με το ζόρι. Και δεν είναι τυχαίο, ότι σε αυτό το πνεύμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, προειδοποίησε με αυτό που όλοι συζητάμε και απευχόμαστε, καιρό τώρα. Είπε λοιπόν, ότι αν δεν υπάρξει ανάπτυξη και αύξηση της ανταγωνιστικότητας, θα πάμε σε μισθούς Βουλγαρίας!

Μα αγαπητέ εκπρόσωπε, γιατί μας απειλείτε; Είναι σε όλους γνωστό, πως ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα είναι βασική δουλειά της εκάστοτε κυβέρνησης και ειδικά της σημερινής και όχι των εργαζόμενων, πολύ δε περισσότερο ούτε και των ανέργων οι οποίοι πλησιάζουν το εκατομμύριο, σύμφωνα με τα τελευταία «χαμπέρια»…

Aλέξης Παλαιολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: