www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Εισαγγελική παρέμβαση για το περιστατικό με τον Κ. Κουλούρη


Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή επιστολή-αναφορά που της απέστειλε η Ομάδα ΔΙΑΣ για το περιστατικό με τον Κίμωνα Κουλούρη, διέταξε προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, προκειμένου να ερευνηθούν τυχόν ευθύνες τόσο του πρώην υπουργού όσο και αστυνομικών.

Στην αναφορά της, η ΔΙΑΣ υποστηρίζει ότι το βράδυ του Σαββάτου ο πρώην υπουργός, οδηγώντας το αυτοκίνητό του, παραβίαζε ερυθρούς σηματοδότες μέχρι που τον σταμάτησαν στη συμβολή των οδών Βουλιαγμένης και Καλλιρόης. Οι αστυνομικοί περιγράφουν ότι ο κ. Κουλούρης προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο και ότι αρνήθηκε να τους δώσει τα χαρτιά του.

Με βάση την εντολή της κ. Ράικου, αντικείμενο της προκαταρκτικής έρευνας θα είναι:

- Αν έχουν διαπραχθεί εκ μέρους του κ. Κουλούρη αδικήματα όπως αυτό της αντίστασης (τηρείται η διαδικασία αυτοφώρου για αυτό), επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παρακώλυσης
συγκοινωνιών.

- Αν υπάρχουν ευθύνες αστυνομικών οργάνων, τόσο των παρευρισκομένων στο συμβάν όσο και εκείνων στην Τροχαία Καισαριανής, όπου οδηγήθηκε ο κ. Κουλούρης.

Στην εντολή της κ. Ράικου επισημαίνεται ακόμη ότι πρέπει να διαπιστωθεί αν τα αστυνομικά όργανα ενήργησαν εντός των υπηρεσιακών τους καθηκόντων.

Νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δέχθηκε στο γραφείο του τους τέσσερις άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ που ενεπλάκησαν στο περιστατικό και τους συνεχάρη για τη στάση τους. «Με τη συμβολικού χαρακτήρα αυτή κίνηση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατέστησε σαφές ότι όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στους νόμους», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, ο Κίμων Κουλούρης σε δηλώσεις του στο ρ/σ Βήμα FM, αμφισβήτησε τις καταγγελίες περί τραυματισμού του 25χρονου ειδικού φρουρού, αλλά και ότι παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη, παραδέχθηκε ωστόσο ότι η άδεια οδήγησής του έχει λήξει. «Για ένα κόκκινο, καταστρέφεται η ζωή μου και κλαίει συνεχώς το παιδί μου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

Ιδιαιτέρως αιχμηρή ήταν πάντως η ανακοίνωση - απάντηση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. στις αιτιάσεις του συνδικαλιστικού οργάνου των Ειδικών Φρουρών για «κουκούλωμα» στην υπόθεση.

Αφού κάνει λόγο για αβάσιμους ισχυρισμούς και αυθαίρετες νομικές εκτιμήσεις που διατυπώνονται στο δελτίο Τύπο των Ειδικών Φρουρών, τους καλεί «να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και την κοινωνία γενικότερα».


Δεν υπάρχουν σχόλια: