www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

ΕΒΕΑ: «Ασυνεννοησία και ανικανότητα» στην πάταξη του παραεμπορίου


Επικριτικός για την «ασυνεννοησία και ανικανότητα» την οποία επιδεικνύουν οι συναρμόδιες υπηρεσίες για την πάταξη του παραεμπορίου εμφανίσθηκε σήμερα Πέμπτη ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Με αφορμή τις πρόσφατες αντεγκλήσεις μεταξύ των συναρμοδίων υπηρεσιών για την πάταξη του παραεμπορίου και του λαθρεμπορίου ο κ. Μίχαλος δήλωσε πως στην εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μας «δημιουργεί θυμό και αγανάκτηση η απίστευτη ασυνεννοησία και ανικανότητα» την οποία επιδεικνύουν οι συναρμόδιες υπηρεσίες για την πάταξη του παραεμπορίου, του λαθρεμπορίου και γενικότερα της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο βασική αιτία του προβλήματος που αποστερεί έσοδα τουλάχιστον 6 δισ. ευρώ από τα δημόσια ταμεία και διαφυγόντα τζίρο από την αγορά 25 δισ. ευρώ, δημιουργεί αθέμιτο
ανταγωνισμό στην αγορά, την ώρα, μάλιστα, που οι πολίτες υφίστανται δραματικές μειώσεις αποδοχών και οι επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη, είναι η πολυπλοκότητα και η γραφειοκρατία που διέπει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους, αλλά και την ισχύουσα νομοθεσία.

Ο κ. Μίχαλος πρότεινε εκ νέου τη δημιουργία Σώματος Δίωξης Παραεμπορίου, προκειμένου να εκλείψουν τα ανυπέρβλητα προβλήματα που δημιουργούνται από την εμπλοκή στο ελεγκτικό και κατασταλτικό έργο της Πολιτείας, από τις συναρμοδιότητες δεκάδων υπουργείων και άλλων φορέων του δημόσιου τομέα.

Τέλος, αναφέρθηκε στην αδήριτη ανάγκη κωδικοποίησης, εκσυγχρονισμού και αυστηροποίησης των νόμων και διατάξεων που αφορούν τα συγκεκριμένα αδικήματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: