www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

«Επικίνδυνη για τη χώρα η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ»

Επικίνδυνη για τη χώρα, χαρακτήρισε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου την υπόθεση με τα στατιστικά στοιχεία και τη διαβίβαση της δικογραφίας για διόγκωση του ελλείμματος, στη Βουλή.

Μιλώντας στο «Βήμα fm», η κ. Διαμαντοπούλου, αφήνοντας αιχμές για τη στάση των οικονομικών εισαγγελέων, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «μετά την αποτυχία από πρόσφατες πομπώδεις καταγγελίες, οι οποίες αποδείχθηκαν τελείως άδειες και κενές, υπήρξε μία δεύτερη κίνηση, η οποία είναι απολύτως επικίνδυνη για τη χώρα».

«Τα στοιχεία αυτά έχουν επικυρωθεί από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία και, με βάση αυτά, γίνεται η πιο δύσκολη και η πιο σημαντική διαπραγμάτευση που έκανε ποτέ η χώρα. Αμφισβήτηση
αυτών των στοιχείων τινάζει στον αέρα όλη τη συζήτηση, που γίνεται τώρα» και σχολίασε το γεγονός ότι για να καταλήξουν οι εισαγγελείς σε αυτό συμπέρασμα «δεν έκαναν τον κόπο να καλέσουν ως μάρτυρα ούτε τον πρόεδρο της Eurostat», υπογράμμισε.

«Επειδή η ίδια έχω υποστεί τι σημαίνει μη σωστή λειτουργία της Δικαιοσύνης με το τεράστιο θέμα των σχολικών βιβλίων, επειδή βλέπω ότι αυτά που γίνονται και με τον τρόπο που γίνονται από τους συγκεκριμένους εισαγγελείς, κρύβουν από νομική ιδεοληψία έως πολιτικό παιχνίδι, θεωρώ ότι το πρόβλημα είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν οι εισαγγελείς», πρόσθεσε η υπουργός.

Εξ΄ άλλου, η υπουργός επανέλαβε τη θέση της ότι ο βίος της σημερινής κυβέρνησης πρέπει να παραταθεί σημειώνοντας ότι «το έργο των μηνών που ζούμε και οι υποχρεώσεις των μηνών που έρχονται, δεν είναι απλά να υπογραφεί το PSI. Μέχρι τον Ιούνιο πρέπει να έχουμε τελειώσει με τη μείωση του δημόσιου τομέα, πρέπει να έχουμε αντιμετωπίσει το θέμα των επικουρικών ταμείων, πρέπει να έχουν ανοίξει πραγματικά τα επαγγέλματα. Αυτά είναι πράξεις οι οποίες μπορούν να γίνουν με την υποστήριξη των τριών κομμάτων. Κανένα κόμμα δεν μπορεί να τα κάνει μόνο του».

Τέλος, τάχθηκε υπέρ του ανασχηματισμού και της συμμετοχής τεχνοκρατών, εφόσον παραταθεί ο βίος της κυβέρνησης και επανέφερε την πρότασή της πως οι πολιτικοί που θα μετέχουν σε αυτή την κυβέρνηση θα πρέπει να δηλώσουν ότι δεν θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: